Abonelik iptalinde yeni dönem!

Abonelik iptalinde yeni dönem!

Belirli abonelik iptalleri için vatandaşların evlerinden çıkmadan e-Devlet üzerinden bu işlemleri sağlaması için yeni bir taslak hazırlandığı bilgisi ortaya çıktı.

Vatandaşların evlerinden çıkmadan Turkcell, Türk Telekom, Vodafone, Superonline, Digiturk, D-Smart, Kablo TV ve Türksat firmalarından almakta olduğu cep telefonu, internet, kablo yayın, TV ve uydu platform hizmetlerini kolay bir şekilde iptal edebilmesi için yeni e-Devlet hizmeti kullanımı konusunda taslak hazırlandı.

BTK kapsamında yer alan Tüketici Hakları Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlandığı ifade edilen yeni taslak, şu an için kamuoyunun görüşlerine açılmış durumda. Eğer beklendiği gibi geri dönüşler alınırsa, kısa bir süre içerisinde abonelik iptalleri için herhangi bir şubeye gitmeye gerek kalmayacak.

Tüm vatandaşlar e-Devlet üzerinden söz konusu hizmetlerinin aboneliklerini iptal edebilecekler. Şu an için bu uygulamanın detayları ile ilgili bilgiler mevcut değil. İlerleyen günlerde konu hakkında daha detaylı bilgiler gündeme gelecektir. Taslağın kabul edilmesi ile birlikte de yeni hizmet tüm e-Devlet kullanan vatandaşlara sağlanmaya başlayacak.

Bu yeni hizmetin temel amaçları arasında, pandemi süresince vatandaşların mümkün olduğu kadar az evden dışarı çıkma ihtiyacı olması yer alıyor. Nitekim birçok kurum gibi Bilgi Teknolojileri Kurumu da bu konuda çalışmalarını gerçekleştirmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.