Abstractism, Steam'den çıkartıldı! Sebebi ise...

Abstractism, Steam'den çıkartıldı! Sebebi ise...

Valve, kripto para madenciliği nedeniyle Abstractism adlı oyunu Steam'den çıkardı. Yaşanan olayın ardından oyunun yapımcısıdan oldukça ilginç bir açıklama geldi.

Steam'de gayri meşru oyunların miktarında talihsiz bir artış oldu. Geçtiğimiz Eylül ayında Valve, Silicon Echo Studios'tan neredeyse 200 sahte oyun çıkardı. Bunlar ucuza, geliştiricilerin Steam Direct programı ve ticari kart sisteminden yararlanarak hızlı kar elde etmek için yapılan oyunlar.

Şimdiki tehdit ise oyuncu bilgisayarlarının cryptocurrency yani kripto para madenciliği için kullanılması. Valve, kripto para madenciliği nedeniyle Abstractism adlı oyunu Steam'den çıkardı.

SidAlpha adlı Reddit ve YouTube kullanıcısı, oyunun bir aldatma olduğunu ve kripto para madenciliği yaptığını fark etti .

Bir kullanıcı, SidAlpha'nın videosunda görüldüğü gibi bir ekran görüntüsünü yayınladı ve oyunun yürütülebilir dosyalarından birini tehdit olarak işaretledi. 

Buna ek olarak oyunun yapımcısı Okalo Union'dan, "Bitcoin'in modası geçti. Biz Absctractism'i sadece Monero Coin madenciliği için kullanıyoruz. Abstractism kripto para madenciliği yapmaz. Muhtemelen oyunu yüksek grafik ayarlarında oynuyorsunuzdur. Bu durumda biraz CPU ve GPU gücü gerekiyor." şeklinde açıklama geldi

Okalo Union, oyunun hiçbir kripto para birimi için kullanmadığını iddia etti. Ancak Monero, bilinen açık kaynaklı bir kripto para birimi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.