Acı biber turşusunun bilinmeyen faydaları

Acı biber turşusunun bilinmeyen faydaları

Her öğün en çok aradığımız lezzetlerden birisi de şüphesiz ki iştah açıcı acı biber turşusu.

Acı biber turşusu toplum olarak yemeklerin yanında çok fazla tükketiğimiz sağlıklı mezelerden bir tanesidir. Turşu kendi başına sağlığımız için oldukça faydalı bir besin kaynağıdır. Peki acılı biber turşusunun sağlığınıza oplan faydalarını daha önce duymuş muydunuz? 

İşte sizler için araştırdığımız acı biber turşusu faydaları 

Bağışıklığı güçlendirir
Acı biber turşusu, idrar yolları hastalıklarını tedavi eder, ve bağırsaklarda bakteri oluşumuna engel olur. Ayı zamanda acı biber turşusu, mide mikrobu denilen ve ülsere neden olan helikobakter bakterilerininde gelişmesini engeller.

Bunamayı engeller 

Biber turşusunda ve sarımsakta bulunan bir takım flavonidler isimli bitkisel kimyasallar, insanların yaşlılık döneminde alzheimer hastalığına yakalanma riskini önemli ölçüde azalttığı biliniyor.

Metabolizmayı hızlandırıyor 
Turşu kendi başına metabolizma hızını arttırır. Acı biber turşusu da metabolizma hızını daha fazla hızlandırarak hazımsızlık ve kabızlık çekilmesinin önüne geçer.

Vitamin ve mineral kaynağıdır
Acı biber turşusu ve acı biber turşu suyu, magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum, çinko gibi insan bedeninin yaşamsal faaliyetlerini sürdürmesi için gerekli olan mineralleri ve elementleri bünyesinde bolca barındırır. 

Acı biber turşusunun sağlığımıza olan faydalarından bahsettiğimize göre acı biber turşusu tarifimize geçebiliriz. 

İşte acı biber turşusu tarifi…

Acı biber turşusu malzemeler 
1 kg biber 
4 diş sarımsak 
5 bardak su
1 kaşık nohut
2 bardak üzüm sirkesi 
1 veya 2 dal maydanoz

Yapılışı 
İlk olarak suyu kaynatın ve soğumaya bırakın.  Daha sonra biberleri yıkayın ve kenarlarına çizik atın.  
Sarımsakları soyun ve bütün halinde bekletin. Daha sonra acı biber turşusunu koyacağınız kavanozun içerisine nohutları ilave edin. Kavanozun içerisine biberleri ilave ettikten sonra sarımsakları da ekleyin.  

Kaynamış suyun içerisine tuzu ve sirkeyi koyun ve karışmasını sağlayın. 
Sonra biberlerin üzerine suyu dökün.  Biberlerin üzerine kereviz yapraklarıyla veya maydanozla kapak yaparak kapatın.  Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde kapatın.  Biber Turşusunu güneş görmeyen rutubetsiz bir yerde 10-15 gün beklettikten sonra servise hazır hale getirebilirsiniz. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.