ACI öğrencileri korona günlerinde de bilime devam dedi! 

ACI öğrencileri korona günlerinde de bilime devam dedi! 

İzmir Amerikan Koleji (ACI) FRC Kulübü öğrencileri, hem minik kardeşleri hem de genç arkadaşları için iki ayrı projeyi hayata geçirdi.

Liseliler, minik kardeşleri için bardak, kavanoz, pamuk gibi kolayca bulunabilecek malzemelerle, ailecek yapılabilecek deney videoları çekip youtube üzerinden paylaşıyor. Ayrıca üç haftalık bir eğitim program hazırlayan ACI öğrencileri, canlı yayınlarla tüm genç arkadaşlarına ders anlatıyor.

Türkiye’nin en köklü liselerinden İzmir Amerikan Koleji’nin (ACI) öğrencileri, uzaktan eğitimin devam ettiği süreçte hem küçük kardeşleri hem de genç arkadaşları için bilim dolu iki projeyi hayata geçirdi. Robotik Kulübü ACI FRC’nin (FIRST Robotics Competition) öğrencileri; bir yandan korona virüs önlemleri nedeniyle evde olan minik kardeşleri için herkesin erişimine açık ailecek yapılabilecek deney videoları paylaşırken, bir yandan da Türkiye’deki tüm genç arkadaşlarına yönelik canlı eğitim videolarıyla eğitim veriyorlar.

HAYDİ, AİLECEK DENEY YAPMAYA!

ACI FRC Kulübü öğrencileri, “bilgi paylaştıkça çoğalır” diyerek, korona virüs nedeniyle okula gidemeyip evinde kalan küçük öğrenciler için “Aile-Çocuk Bilim Günleri Projesi” başlattı. Proje kapsamında ACI öğrencileri, küçük arkadaşlarının evde kalırken aynı zamanda eğlenerek öğrenmeye devam etmeleri için deney videoları çekerek, youtube üzerinden paylaşıyor. Çocuklar hiç dışarı çıkmalarına gerek kalmadan, evde rahatlıkla bulunabilen malzemelerle videoları izleyerek deneyleri yapabiliyor. 

BİR BARDAK SU BİRAZ DA TUZ!

Böylece minik öğrenciler, “kardeşlerimiz evdeyken aileleriyle, bilimle ve kaliteli zaman geçirsinler” istiyoruz diyen ACI öğrencilerinin deneyleri eşliğinde yağmurun nasıl oluştuğunu ya da suyun kaldırma kuvvetini uygulamalı olarak öğrenmiş oluyor. Deneyler için bardak, su, tuz, makas, soda, kaşık, yumurta gibi evlerde kolaylıkla bulunan malzemeler yeterli oluyor. Korona tatilini bilim ve deneyle geçirmek isteyen tüm çocuklar, www.youtube.com/channel/UCZLcMM8HKEY9I7RzYjISdTA  adresinden ya da youtube üzerinden “frc 6988” yazarak ACI Aile Çocuk Bilim Günleri videolarına ulaşabiliyor.

LİSELİLERDEN CANLI DERS

Öte yandan öğrencilerin evde geçirdiği bu dönemi yeni şeyler öğrenmek, farklı ilgi alanları edinmek için bir fırsata dönüştürmek isteyen ACI öğrencileri, Türkiye’deki tüm genç arkadaşlarına canlı “dersler” veriyor. FRC ve Programlama Kulübü’nde bulunan öğrenciler, üç hafta boyunca, Microsoft Teams üzerinden deneyim ve bilgilerini Türkiye’de bu konuyla ilgilenen arkadaşlarıyla paylaşacak. Öğrenciler tarafından canlı yayınlanan eğitimler için her gün farklı bir öğrenci kamera karşısına geçip arkadaşlarına ders anlatıyar. ACI FRC Kulübü tarafından hazırlanan programda; Python ile programlama, Java ile programlama, Unity ile oyun geliştirme, Scratch ile oyun geliştirme, P5 ile Javascript öğrenme, mekanik sistemler eğitimi, solidworks kullanarak endüstriyel tasarım, robotik sistemler gibi konular bulunuyor. Bu eğitimlere katılmak isteyenler, team6988.com adresine girip eğitim takvimini indirebiliyor ve canlı eğitim saatinde eğitim altındaki linke tıklamaları yeterli oluyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.