Açıklama az önce geldi: "30 üstdüzey isim öldürüldü"

Açıklama az önce geldi: "30 üstdüzey isim öldürüldü"

Terör örgütüne büyük darbe...

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, alınan duyumlar, keşif  vasıtaları ve insansız hava araçlarından elde edilen bilgiler ışığında, Irak'ın  kuzeyinde bulunan Gara bölgesinde dün icra edilen hava harekatı sonucunda, içinde  bölücü terör örgütünün lider kadrosunun da bulunduğu 30 teröristin etkisiz hale  getirildiği kaydedildi.
 
Hava Kuvvetlerine ait uçaklarca, dün öğle saatlerinde Gara bölgesinde  tespit edilen iki hedef ateş altına alınarak imha edilmişti.
 
TSK'DAN FIRAT KALKANI AÇIKLAMASI
 
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan  “FIRAT Kalkanı Harekâtı”  ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.
 
Harekâtın 13’üncü gününde operasyon bölgesinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 9 hedef FIRTINA obüsleriyle 99 atım yapılarak tam isabetle vurulmuştur. 24 Ağustos 2016 FIRAT Kalkanı Harekâtının başladığı günden bugüne kadar toplam 392 hedefe 1698 atım yapılmıştır.
 
Ayrıca bugün Koalisyon Güçleri desteğindeki ÖSO tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda Karabah Mamal, Haydar Başa, Al Humayrah, Umm Et Tadaya, Al Masannah, Cub El Dam ve El Mustafa El Kabir köyleri ele geçirilmiştir.
 
Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren  Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.