Acil Durum Bilgilendirme Sistemi yangınlarda iletişim sağlayacak

Acil Durum Bilgilendirme Sistemi yangınlarda iletişim sağlayacak

Türkiye, orman yangınları ile sarsılırken yangın öncesi alınacak önlemler hayati önem kazanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Acil Durum Bilgilendirme Sistemi yangın gibi afetlerde vatandaşlara uyarı mesajı gönderiyor.

MEDYA EGE - Türkiye, Çanakkale’de 3 gün boyunca süren orman yangınları ile sarsıldı. Yüzlerce hayvanın öldüğü, 500 hektar alanın küle döndüğü orman yangınından sonra gözler, orman yangını öncesi alınacak önlemlere çevrildi.

29062023-104550-0.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi ise, geçtiğimiz Haziran ayında, Acil Durum Bilgilendirme Sistemini devreye soktu. Sistem ile yağış, sel riski gibi kritik olayları yurttaşlara önceden bildirecek, yangın, heyelan gibi afet durumlarında uyarı mesajları gönderilecek. Sistem sayesinde bölgesel hava tahminleri saat aralıkları da belirtilerek, telefonlara mesaj yolu ile iletilecek.

Sistem bir orman yangınının yaklaştığı bölgede vatandaşlara uyarı mesajı gönderecek. Heyelan, sel, yangın gibi afet durumlarında, olayın tüm detayları sistem sayesinde kişilere ulaşmış olacak.

29062023-104521-0.jpg

Yapay zeka destekli sistem ile muhtarlar ve belediye yetkilileri de bilgilendirilerek, önlem almaları sağlanacak.

Öte yandan Acil İzmir Mobil Uygulaması ile yangın, sel, arama kurtarma ve sıkışmalı trafik kazaları bildirimi ile kişi konum bilgisi itfaiye ekipleri ile paylaşılıyor.

01062023-112915-1.jpg

Yangına Şahit Oldum butonu ile, yangının detaylı görüntüsü itfaiye ekiplerine iletiliyor. Ekipler görüntüyü inceleyerek gerekli olan ekipmanı organize ediyor ve yangına müdahale ediyor.

Afet Yardımında Gönüllü Ol butonu ile, kullanıcılar, uygulamadan giriş yaparak afet zamanında gönüllüye ihtiyaç duyulan yerleri ve gerekli tüm yardım malzemelerini görerek yardıma gidebiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.