Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den flaş nafaka açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den flaş nafaka açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bir televizyon kanalında canlı yayınında gazeteci Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çeke verilen hapis cezalarıyla ilgili 800 civarında kişinin cezaevinde olduğunu anlatarak, borcun ödenmesinin önemli olduğunu, Meclis'in bu konuda bir girişimde bulunması halinde değerlendirme yapılabileceğini söyledi.

Süresiz nafaka konusunda da çalışılması gerektiğini ifade eden Gül, boşanmanın ekonomik ve fiili olarak ayrılmayı esas kıldığını, kadının nafakadan başka geçimi yoksa bunun da elinden alınmaması gerektiğini belirtti. 

Bakan Gül, nafakanın süreli, alt ve üst sınırının ne olacağı, takdirin hakime bırakılacağı gibi konularda aile hakimlerinden, akademisyenlerden, kadın derneklerinden ve hukukçulardan öneriler aldıklarını, mağdur olanlar da dahil tüm tarafların dinlenildiğini dile getirdi. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevinde çocuklarıyla kalan 700 civarında anne olduğuna işaret ederek, bunların daha iyi koşullarda yaşamaları için teknik destekler verildiğini, İnfaz Kanunu geldiğinde belli suçlarla ilgili bu kişilerin evinde belirli sürede çocuğuyla kalması gibi teklifleri olduğunu, bu konunun da Meclis'in takdirinde bulunduğunu söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.