A'dan Z'ye bölgesel zayıflama!

A'dan Z'ye bölgesel zayıflama!

Güzellik uzmanı Esma Doğan yazdı...

Doğa gereği, kadınların bağ dokusu çok esnek, karın ve kalçası yağlanmaya programlıdır. Nedeni; Kadınların hamilelik durumunda ve hamilelik süresi boyunca karın ve çevresinin yeteri kadar esnemesi ve çocuğu koruyacak yağ dokusunun oluşmasını sağlamaktır.Kadın vücudunda 20milyon yağ hücresi vardır,bu hücrelerin yoğunluğu popoda,üst bacaklarda ve karında yer almaktadır. Hareketsiz dönemlerde (sürekli oturarak çalışmak) yanlış beslenme, adet ve hamilelik dönemi gibi hormon seviyesinin değişim dönemlerinde ve aktivite yetersizliğinde bu yağ hücreleri bağ dokusunun altına yerleşmekte ve baskı oluşturmaktadır.

whatsapp-image-2020-05-11-at-12.15.13-(1).jpeg

Kimimiz vücudunun genelindeki,kimimizde bölgesel kilolardan şikayetçidir.Güzel bir vücuda sahip olmanın yanı sıra, cildimizinde sıkı olması gerekir.Cildinizi sıkılaştırmak için yapmanız gerekenler oldukça basit.Şekerli besinlere ve karbonhidrata olan ilgi yüksek,insülin salgısından dolayı karın bölgesindeki yağlanmayı tetikleyecektir.Bu nedenle şeker içeriği yüksek ve çabuk kana karışan karbonhidratlar yerine,tam buğday unundan ve esmer undan yapılmış karbonhidratlar, kurubaklagiller tercih edilmeli.Karın bölgesindeki yağlanmadan şikayet eden kişiler kuru meyveler yerine taze meyve tüketimine yer vermeli;Tatlı tüketimi yerine meyve tüketimi tercih edilmeli ve günlük karbonhidrat alımı sınırlandırılmalıdır. Işlemin kalıcılığını arttırmak için bol su içmeye ve düzenli egzersiz yapılmaya özen gösterilmelidir.

whatsapp-image-2020-05-11-at-12.15.13.jpeg

Aslında incelmek ve sıkılaşmak istediğimizde kilo vermekten bahsederiz.60kg bir kadın 50kg'a düşerse incelecektir. Fakat bu incelme her zaman istenilen görüntüyü vermeyebilir. Örneğin bel bölgesinden incelmek istiyorsanız, bu sadece kilo vermeyle değil, aynı zamanda  yağ vermeyle olabilir. Yağ yaktığınız sürece bel bölgesindeki yağlardan da kurtulabilir ve belinizi inceltebilirsiniz. Profesyonel cihazlardan destek alırsanız bölgesel yağların yakılması, selülitleri giderilerek cildinizin sıkılaşmasını sağlayabilir, aynı zamanda vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olursunuz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.