Adana İncirlik'te Sivil ABD Vatandaşı Kalmadı

Adana İncirlik'te Sivil ABD Vatandaşı Kalmadı

Amerika Birleşik Devletleri'nin çağrısı üzerine Adana İncirlik'te görev yapan ABD askerlerinin ailelerin hepsi Türkiye'yi terk etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin yaptığı Adana, İzmir ve Muğla'da görev alan ABD askerlerinin ailelerinin ülkeden ayrılması çağrısı üzerine, Adana'da bulunan İncirlik Üssü'ndeki asker aileleri bölgeden ayrıldı.

Koalisyon güçleri tarafından IŞİD'e düzenlenen hava saldırılarında kullanılan İncirlik'teki ABD askerlerinin aileleri üsten ayrılarak ülkelerine döndü. Pentagon'un verdiği talimat doğrultusunda bölgeden ayrılması istenen aileler, Eylül 2015'ten beri bölgede bulunuyordu. Evlerine dönen asker ailelerinin toplam sayısı bin kadar.

Tavsiyeydi kesin tahliye oldu

Amerika Birleşik Devletleri tarafından geçtiğimiz Eylül ayında yapılan gönüllülük esasına dayalı çağrıda asker ailelerinin bölgeden ayrılarak ülkelerine dönmesi istenilmiş ancak 29 Mart'ta gönüllülüğe dayalı olan tavsiye kesin emre çevrilmişti. Ailelerin ayrılması istenilen bölgeler İzmir, Muğla ve Adana olarak sıralanmıştı. Bölgeden ayrılmalar ilk olarak Adana ABD Konsolosluğu'ndaki diplomatlar ve İncirlik'teki ABD 39. Taktik Grup Komutanlığı'nda görevli asker aileleriyle başladı.

 

İlk olarak Eylül'de tavsiye uyarı niteliğinde duyurulan süreçle başlayan ve verilen emrin ardından İncirlik'te geçtiğimiz hafta sonu devam eden tahliyelerle beraber ayrılan sayısı bine yaklaştı. İncirlik'teki tahliyenin ardından hava üssünde sivil abd vatandaşı kalmadı.

ABD'nin 39'un Taktik Grup Komutanlığı, 39. Hava Kanat Komutanı Albay John Walker tahliye sürecini zor olarak değerlendirerek, komutanlığın resmi internet sitesinden, savaşa devam edilebilmesi için ailelerin geride durması gerektiğini belirtti. Walker ayrıca ailelerin onlar için çok önemli olduğunu ve tahliye işlemlerini kolaylaştırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.