ADD Başkanı Batum, Ata Anı Evi’ni ziyaret etti

ADD Başkanı Batum, Ata Anı Evi’ni ziyaret etti

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Genel Başkanlığı görevine yeni seçilen CHP eski Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum, Belkahve Ata Anı Evi’ni ziyaret etti.

ADD’nin İzmir’deki şubelerinden üyeler de Batumla birlikte Ata Anı Evi’ndeydi. Batum, Ata Evi gibi önemli bir mekanı ülkeye kazandıran Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.  

Atatürk’ün 9 Eylül 1922 tarihinde İzmir’in Kurtuluşu öncesi kenti ilk kez seyrettiği Belkahve’de hayata geçirdiği Ata Anı Evi yoğun ilgi görüyor. Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri de Belkahve Ata Anı Evi’nde düzenlenen toplantıda biraraya geldi. ADD Genel Başkanlığı’na yeni seçilen CHP eski Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum’un da katıldığı toplantıda üyeler Ata Anı Evi’ni gezerek kurtuluş yılları hakkında da bilgi aldı. 

İnanılmaz bir yer

Belkahve’yi ilk kez ziyaret ettiğini ifade eden Batum, “9 Eylül İzmir’in kurtuluş tarihini Türkiye’de herkes biliyor. Ama Belkahve’yi ve buranın önemini çoğu kimse bilmiyor. Ben de burada anlatılanlar sayesinde öğrendim” dedi. Ata Anı Evi’nin inanılmaz bir yer olduğuna da dikkat çeken Süheyl Batum, “Burada insan çok heyecanlanıyor. Özellikle burayı ve bunun gibi yerleri yaşatan belediyelere ve başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Çünkü Türkiye’de öyle bir dönem yaşıyoruz ki, yeni bir tarih yazılmaya çalışılıyor. Eski tarihimiz yokmuş gibi Atatürk’süz bir tarih oluşturmaya çalışan insanlar var. Bu yüzden ben gerçek tarihi bu millete gösterme fırsatı veren herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.