ADD Karabağlar Şubesi'nden 18 Mart Çanakkale Konferansı

ADD Karabağlar Şubesi'nden 18 Mart Çanakkale Konferansı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karabağlar Şubesi tarafından Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü anısına, Mustafa Necati Kültür merkezi’nde "18 Mart Çanakkale Zaferi' konulu program gerçekleşti.

Pelin Hazar ÖZDOĞRU- Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Atatürk Araştırma ve Eğitim Merkezi Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ergün Aybars'ın konuşmacı olarak katıldı. Programa ADD üyeleri ve vatandaşlar katıldı. ADD Karabağlar şube başkanı emekli deniz albay Galip Gerebene, “Çanakkale Zaferi, ilham kaynağı olabilecek, yol gösterebilecek ruha sahiptir, dünya tarihinin akışını, seyrini, milletimizin kaderini değiştirmiştir " dedi.

add-2.jpg

Prof. Dr. Ergün Aybars konuşmasında , 18 mart Çanakkale zaferini yorumlayarak dinleyicilere farklı bilgiler sundu. Prof. Aybars, "Muharebeler Öncesi, Sırası ve Sonrasındaki Siyasi Gelişmeler, Deniz ve Kara Savaşları, Kara Savaşları Sırasında Kirte Muharebeleri, Bombatepe, Kanlıdere, Conkbayırı, Soğanlıdere vadisi, Arıburnu ,Zığındere ve Kerevizdere Muharebeleri, 57. Alay'ın Taarruzları, Conkbayırı ve Kocaçimentepe'deki Askeri Faaliyetler, Anafartalar Muharebeleri ile Çanakkale Savaşı'nın Kurtuluş Savaşı Üzerindeki Etkileri, Çanakkale Savaşı'nda Yaşanılan Olaylar-Anılar, Çanakkale Zaferi'nin Türk Tarihindeki Anlam ve Önemi" gibi konuların yanı sıra Çanakkale zaferinin kazanılmasında, ‘minare boyundaki evliyalar’ etkin olmuştur söylentisinin tamamen yalan olduğunu ve bu hurafeyi Atatürk düşmanlarının çıkardığını söyledi. Dünya tarihinin akışını, seyrini, milletimizin kaderini değiştiren, ‘Çanakkale geçilmez’ sözüyle dünyanın hafızasına kazıyan Çanakkale Savaşları; büyük bir kahramanlık destanı olmasının yanı sıra, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, içinde bulunduğu şartlar ne olursa olsun, milletimizin, bulunamayacağı fedakârlık, kazanamayacağı başarı olmayacağının da bir kanıtıdır." dedi. Prof. Dr. Ergün Aybars konuşmasında Çanakkale Savaşı'nın tarihi perspektifini, savaşın önemini ve sonuçlarını izleyicilere aktardı etkinlik sonunda ADD başkanı Galip Gerebene, Prof.Dr. Ergün Aybars'a çiçek takdim etti.

add.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.