ADD Karabağlar’dan “Uşşak Makamından Eserler” konseri

ADD Karabağlar’dan “Uşşak Makamından Eserler” konseri

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karabağlar Şubesi Türk Sanat Müziği Korosu, 2018 yılı konserini “Uşşak Makamından Eserler” başlığı ile, Şef Barış Doğan yönetiminde İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde verdi.

Mehmet ÖZDOĞRU - Koronun geleneksel hale gelen konseri, Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Alev Ağrı, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, CHP Karabağlar Kadın Kolları Başkanı Pınar Ceylan, Mikrop Hikmet lakaplı İzmirli sanatçı Hikmet Durmuş’un da aralarında olduğu davetliler ile çok sayıda vatandaş izledi. ADD Karabağlar Şube Başkanı Fevzi Özelli açılış konuşmasında, “Birlikteliğimiz, hepimizin için de Mustafa Kemal Atatürk sevdasının olmasından kaynaklanıyor ve bununla gurur duyuyoruz. Bugün Cumhuriyetin değerlerini yok etmeye çalışanlara, dindar ve kindar bir nesil yetiştirenlere, soygunculara ve bozgunculara inat, Atamızdan bize kalan emanetler için kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Bunu tıpkı Atatürk gibi hiçbir kişisel çıkar gözetmeksizin yalnızca çocuklarımızın geleceği için yapacağız. Aydınlığın ve çağdaşlığın simgesi olmaya devam edeceğiz. Bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi, koro şefimiz Sayın Barış Doğan’a, saz arkadaşlarına, koristlerimize ve siz değerli üyelerimize teşekkür ederiz.”

Büyük beğeni toplayan konser sırasında sahneye davet edilen Mikrop Hikmet ise “Sorma Ne Haldeyim” adlı eseri seslendirdi. Mikrop Hikmet performansı ve neşesi ile izleyenleri coşturdu. Konser Uşşak makamından eski ve yeni 23 şarkının seslendirilmesinin adından hep bir ağızdan söylenen İzmir Marşı ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.