ADD, sağlık için yürüdü

ADD, sağlık için yürüdü

Güzelbahçe sağlık yalı mahallesinde başlayan yürüyüş, sahil boyunca devam etti.

Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programına dikkat çekmek amacıyla Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk Anneler Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve Toplum sağlığı başkanlığının Güzelbahçe’de ortaklaşa düzenlediği Sağlıklı Yaşam Yürüyüşüne çok sayıda vatandaş katıldı.

Saat 10.00’da Güzelbahçe sağlık yalı mahallesinde başlayan yürüyüş, sahil boyunca devam etti. Yöre esnafının ve vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu kortejde, Ali Bayırlar İlköğretim okulu öğrencileri de renk kattı.

GÜRKAN DA YÜRÜYÜŞTEYDİ

Yürüyüşe ilişkin değerlendirme yapan Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri Eşgüdüm Başkanı MUSTAFA GÜRKAN, “hareketsiz ve dengeli beslenemeyen bir toplum haline geldik. Sağlık bakanlığının ölüm istatistiklerine göre, her 100 kişiden 45’i kalp damar hastalıklarından hayatını kaybediyor. Toplum olarak sağlığımızı ikinci plana atıyoruz. Hareketsiz yaşam ve kötü beslenmeden dolayı ortalama yaşam ömürleri konusunda bir çok Avrupa ülkesinden çok gerilerdeyiz. Ortalama yaşam süresi Japonya'da 81 yıldır. Andora ise 83,5 yıl ile dünyanın en uzun ortalama yaşam süresine sahip ülkesidir. Türkiye'de ise 2008 yılı itibarıyla beklenen yaşam süresi TÜİK tarafından 73.6 yıl olarak açıklanmıştır. Günlük hayatımızda daha fazla hareket edersek ve dengeli beslenirsek, ortalama yaşam süremiz ve yaşam kalitemiz artacaktır.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.