Adem Nakçı yazdı...

Adem Nakçı yazdı...

Gördüklerim, duyduklarım ve öğrendiklerim bunlar. Yorum ise size kalmış..

Yaptığımız haberlerle ilgili pek analiz yazmam. Bir iki tanesini saymazsanız hiç yazmadığım da denilebilir. Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka CHP yönetiminin düşürülmesi için yazdığımız haber sonrası eski yazarımız olan ve abi hukukum olduğuna inandığım İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun avukatı ile haberi kaldırtma girişimi olmasa ekip arkadaşlarımın yaptığı habere bu kadar dalmayacaktım. Bazen hayal kırıklıkları insanı ayrıntıya girmeye itiyor.

Kamuoyuna yansıyan iddialara göre mevcut ilçe Başkanı Uğur Yıldırım’ı düşürmek için bir çalışma başlatıldı. CHP Tüzüğü’ne göre yönetimin düşmesi için 16 kişilik yönetim kurulunda 9 (Yarının bir fazlası salt çoğunluk)kişinin istifası gerekiyordu. Ama bu hareket başarısız oldu. Başta dediğim gibi ayrıntıya girmek adına Karşıyaka’da birkaç gün çalıştım. Hem ilçe başkanı hem de istifa edenlerle ayrı ayrı görüştüm. Sadece bunlar da değil görüştüklerim. Karşıyaka siyasetinin önemli figürleri ile görüştüm. Öncelikle iddiaları ve yaşanılanları size aktaracağım.

Muhalifler ne istiyor?

Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yüksel Cıldır, Bilgi İletişim Sorumlusu Başkan Yardımcısı Cem Doğan, Muhtarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karayılanoğlu, Sosyal Yardımlaşma İşleri Sorumlusu Başkan Yardımcısı Gülseren Köksal, Gençlikten Sorum İlçe Başkan Yardımcısı İzzet Uğur Zeki, Halkla ilişkiler Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Saadet Arslan yayınladıkları yazıda istifa ettiklerini açıkladı. İstifa edenler öncelikle “devirme derdi” ile hareket etmediklerini beyan ettiler. Yönetimde sıkıntıları olduğunu bu konuyu sık sık ilçe başkanı Uğur Yıldırım’a aksettirdiklerini ama sonuç almadıklarını beyan ederek; “içerde durup her kararda muhalefet edip sırtından vuranlar diye adlandırılmak yerine dışarda durup muhalefet etmeyi tercih ettik”lerini ifade ettiler.

Sıkıntıları 3 Temel konuda

İstifa edenlerin sıkıntılarını ise 3 temel başlıkta topluyor. Bunlardan ilki “habersiz üye kaydı”. Özellikle Eylül ayı sonrası yasal kongre süreci başlayacağını belirten muhalifler üye listelerinden haberdar olmadıklarını bu konunun bilerek saklandığını iddia ediyorlar.

İkinci konu; “partinin bilançosunu bilmemek”. Talep etmelerine rağmen partinin gelir-gider tablosunu öğrenemediklerini ifade ettiler.

Rahatsızlık yaratan üçüncü konu ise, “ilçe başkanının tek başına örgüt çalışması yapması”. Örgütten sorumlu başkan yardımcısı başta olmak üzere hiçbir üyeye haber verilmeden örgütlenme çalışması yapması ve ”tek adam” olma yolunda ilerlediği için bu kararı aldığı konusu. 

İşte bu nedenlerle istifa ettiğini beyan edenler sözlerini de“İmamoğlu gibi herkesi kucaklayıcı bir Karşıyaka için çalışacağız” tamamladılar.

Hedef İl Kongresi

Muhaliflerin hedefinde olan İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ise asıl amacın İl Kongresi sürecine hazırlık olduğunu ileri sürüyor. 81 delegesi olan Karşıyaka’nın İl Kongresi’nin belirleyicisi olacağına dikkat çeken Yıldırım’a yakın isimler de gücü elde etmek için çok önceden çalışma yapıldığını ileri sürüyor. Hatta bu konuda 31 Mart Yerel seçimlerinden 15 gün kadar öncesinde Bostanlı’da düzenlenen bir toplantıda “devirme projesi”nin görüşüldüğünü burada mahallelerin katılımcılara parsellenerek kongre süreci için çalışma yapmaları talimatı verildiğini iddia ediyorlar. Yerel seçimde CHP'nin başarısı için çalışma yapmak yerine kendlerine koltuk için çalışıldığını ifade ediyorlar.

İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ın ise, CHP’nin başarılı bir yerel seçim sürecinin ardından Türkiye’de en fazla oy alınan belediyelerinden biri olan Karşıyaka’nın bu şekilde gündeme gelmesinden üzüntü duyduğunu belirterek, yapılanın kendine değil partiye büyük zarar verdiğini dile getirmekten öte ayrıntıya girmemesi dikkat çekici.

Operasyonda kimler var?

Bu arada parti kulislerinde yaşanan sürecin mimarı olarak Yıldırım’ın Selefi olan CHP’nin Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun adı yüksek sesle dillendiriliyor. Özuslu’nun Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı getiren isim olduğu hatta belediye kadrosunu (özel kalem başta olmak üzere) kendisinin dizayn ettiği bir başka iddia konusu.

İl Başkan Yardımcısı Coşkuner operasyonun neresinde?

Operasyonun ardından Özuslu’nun adı geçerken dikkat çeken bir başka iddia ise operasyonu bizzat hayata geçiren isim ile ilgili. Bunu araştırırken karşıma, Karşıyaka kulislerinde; çok uzun süredir Karşıyaka Belediyesi’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde Şef olarak çalışan Sedrettin Coşkuner ismi çıktı. Coşkuner aynı zamanda CHP İzmir İl yöneticisi. Karşıyaka’nın da dahil olduğu 2. Seçim Bölgesi’nde 16 ilçenin Yerel Yönetimlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Hüseyin Mutlu Akpınar’ın Belediye Başkanlığı döneminden Uğur Yıldırım’ın en büyük destekçisi olan Coşkuner, Cemil Tugay’ın Belediye Başkanı olmasının ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden Başkan Başdanışmanlığına yükselmiş. Parti hiyerarşisine göre “Üst”ü olduğu belediye başkanının emrine girmiş. İşte bu tarihten sonra keskin bir dönüş ile Yıldırım muhalifi olmuş. Sayın Coşkuner; İl Yönetiminde üstü olan İl Başkanı Deniz Yücel’in Karşıyaka’da yapılanları doğru bulmadığı açıklamasını da eminim okumamıştır.

Dedim ya ayrıntı önemli. Neticede “Şeytan ayrıntıda gizliymiş”. İşte Karşıyaka’da dolaşırken Coşkuner ailesi ile ilgili ilginç bir iddia daha önüme çıktı. Coşkuner’in belediye şirketinde çalışan kızı Karşıyaka Belediyesi’nin Cemil Tugay başkanlığında yaptığı ilk mecliste alınan bir kararla sözleşmeli memur yapılıyor. Karar, Ak Parti belediyelerinde sıkça yapılan, “adama göre kadro açılması” şekliyle yapıldı iddiası partide çalkalanıyor. Coşkuner ailesi çok çalışkan bir aile sanırım. Zira Karşıyaka ve Bayraklı’da aynı soy isimden 20 kadar ismin belediye de çalıştığı iddiasından ben bu kanıya vardım.

Tugay ve Yıldırım kavgalı mı?

Bu arada bu iddiaların gölgesinde kalan başka bir iddia ise, Belediye Başkanı Tugay’ın Yıldırım’ın yönetiminde yer aldığı dönemde yaşanan tartışma sonrası istifa etmesi ve buradan kalma bir husumet olduğu konusu. Ama yukardakilerin yanında bu çerez kaldığı için şahsen çok dikkate almadım ama siz okurların yine de bilgisi olsun.

Gördüklerim, duyduklarım ve öğrendiklerim bunlar. Yorum ise size kalmış..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.