Adem Nakçı'dan şok açıklama: "Çeşme'ye adayım"

Adem Nakçı'dan şok açıklama: "Çeşme'ye adayım"

Adem Nakçı yazdı...

Ani Gelişme; "Çeşme'ye adayım"!...

Malum CHP'de belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için başvuru süresi 19 Ekim Cuma günü sona eriyor. Aday adaylarının açıklamalarını gördükçe aklıma, "Bende mi aday olsam?" düşüncesi geldi. Hazır CHP Genel Merkezi'de üye olmayanlara da adaylık yolunu açmışken ne yalan söyleyeyim adaylık düşüncesi daha da cazip gelmeye başladı.
Ama nerden aday olacağım ile ilgili uzun bir düşünme sürem oldu. Zira 14 yıldır İzmir'de yaşıyorum. Bu süreç içinde 6 ay Konak Meydanı, 1 yıl Karşıyaka, 8 yıl Karabağlar, 4 yıl Konak Üçyol'da ikamet ettim. Son 6 aydır da Bornova'da ikamet ediyorum. Yaz aylarında da sıkça Foça, Urla, Çeşme ve Dikili'ye hafta sonları da olsa tatil keyfine giderim. İşte bu uzun düşünce süresince belirleyemediğim ilçe tayini bir anda aklıma geldi.
Netice olarak Çeşme'den aday olmaya karar verdi. 14 yıldır yaşadığım İzmir'de hiç yoksa 200-300 defa gitmişimdir Çeşme'ye. Alaçatı, Dalyan, Şifne, Çiftlikköy, Ilıca sahilleri ve meşhur Deliklikoy'da az yüzmedim. Bornova'da ikamet ediyor olabilirim ama Çeşme'ye de sık giderim o nedenle çeşmeden aday olmaya karar verdim. Hem denizde ayağımın dibinde, denize girmek için yaklaşık 90 kilometre gitmeme de gerek kalmayacak.
Şimdi; kesin "Haydaaaa. Adem Nakçı kafayı kırdı. Bu da nerden çıktı?"diyeniniz olacaktır. Kardeşim; CHP Karşıyaka üyesi olan aynı zamanda Karşıyaka belediye meclisi görevi sürdüren, kadın kolları ilçe başkanlığı için parti kamuoyunda çok tartışılan bir seçim ile göreve gelen ardından aynı tartışmalı şekille koskoca İzmir'e CHP Kadın Kolları Başkanı Sayın Nurşen Balcı, Karşıyaka'dan kalkıp Urla'ya belediye başkanı adayı olacağını ifade etmiş. Bunu da; "Adaylık düşünmüyordum. Aniden gelişen bir olay oldu. Senenin 6 ayı Urla’da 6 ayı Karşıyaka’dayım. Ondan dolayı böyle düşündüm" sözleri ile ifade etmiş. Onun ki normal ise benimki neden normal olmasın?..
Sayın Balcı, sanırım haber portalımızda yazdığımız "6 kadın aday" haberinden çok etkilenmiş. Ama atladığı bişey var; Urla'da başarılı ve ilçede sevilen CHP'nin oylarına katkı koyan bir "KADIN" belediye başkanı var zaten.Ve bu kadın başkanı yıpratmak isteyen çokça erkek aday da var. Kadın Kolları Başkanı'nın öncelikli görevlerinden biri de "parti içindeki kadınların haklarını ve hukuklarını korumak ve onları destekleyerek savunmaktır." Yoksa onlara rakip olmak değildir.
Son olarak; Sayın Balcı'nın adaylık açıklaması için kullandığı sözler ve ortaya koyduğu anlayış tarzına gelirsek cidden üzüntü verici. "CHP İzmir içinde kadının adı yok!" diye şikayette bulunanlara en net cevabı acı bir şekilde Kadın Kolları İl Başkanı vermiştir. Kazandığı iki kongrede de, "Erkeklerin"yoğun desteğini alan Balcı'dan kadınlara destek beklemek abesle iştigal olur!
GönderMe1: Sayın Nurşen Balcı'nın adaylığını açıkladığı gün Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'ydü. Keşke bir mesajda sofralarımızı süsleyen ürünleri üreten o emekçi kadınlar için de atsaydı.
GönderMe2: Ak Parti Hükümeti enflasyon ile mücadele de bir çok kalem malda yüzde 10 indirime gitmeleri yönünde esnafa ve marketler zincirlerine çağrı yaptı. Bu konuda denetlemelere de başladı. Merak ediyorum kendine yakın isimlerin işyerlerini de denetliyorlar mı? Özellikle bu konuda bir ilçe başkanının marketler zinciri ile ilgili çokça, "Bulunduğu bölgedeki marketler içinde en pahallısı" şikayetleri ne kadar dikkate alınıyor? 
GönderMe3: CHP'nin aday adayları için ardı ardına gelen; "Birlikte partiyi büyütelim. Karşılıklı eleştirilerle partiye zarar vermeyelim" çağrısını halen bazı aday adaylarının dikkate almaması manidar. Sanırım bu isimler için"koltuk" herşeyden önce geliyor. Bu uğurda parti araç gibi görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.