Adem Nakçı'dan Yeni Yazı: Vefa Semt Adıymış

Adem Nakçı'dan Yeni Yazı: Vefa Semt Adıymış

Deneyimli gazeteci Adem Nakçı gazetesi Gerçek Haberci'de yer alan yeni yazısını yayımladı.

Gazeteci Adem Nakçı, AK Parti içerisinde olan olayları değerlendirdiği yazısını yayınladı. İşte o yazı:

Ak Parti’nin 2. Olağanüstü Kongresi öncesi MKYK tarafından Genel Başkan Adayı olarak İzmir Milletvekili olarak İzmir Milletvekili olan Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım adı açıklandıktan sonra parti içinde müthiş bir dönüş yaşanmaya başladı. Parti’de mevcut Genel Başkan ve Başbakan yokmuş gibi “kral öldü yaşasın yeni kral” mantığıyla herkes Binali Yıldırım’a methiyeler övgüler düzmeye başladı.

Kral öldü yaşasın yeni kral” mantalitesi siyasette sürekli var olan bir gelenek. Bu gelenek var olmasına var da ilk defa bu şekilde uygulanıyor. Genelde bu mantalite eski lider veya başkan gittikten sonra yerine gelene uygulanır. Ak Parti ile ilk kez mevcut lider varken daha adı bile belli olmadan kendilerine göre isim belirleyip ona biat etme başladı. İsim netleşince bu tavır gittikçe abartılı hale geldi. Erzincan Refahiyeli olan Bakan Yıldırım bir anda İzmirli oldu. Odalarında baş köşeye Başbakan Davutoğlu’nun fotoğraflarını koyan ve gelen ziyaretçilerin gözüne kadar sokan milletvekili adaylarından tutun meclis üyelerine kadar bir çok isim ilk iş bu fotoğrafları kaldırdı. Ardından İlçe Başkanları ilçe binalarını dev Binali Yıldırım posterleri ile donattı. Partililer sosyal medya adreslerinde yer alan Ahmet Davutoğlu Ak Parti paylaşımlarını kaldırarak yerine Binali Yıldırım’lılar aldı. Hatta Yıldırım ile çekilmiş fotolar profil fotoları oldu.

İzmir Ak Parti’de kaybolan heyecan olduğunu iddia edenler partililerde yaşanan bu hareketlenmeyi anlayabilir. Partiye gönül verenlerin bu nedenle coşku ile davranması kabul edilebilir. Ama bu hareket İlçe Başkanları tarafından yapılamaz. Çünkü halen partinin bir Genel Başkanı var. Ve Ak Parti Genel Merkezi’nin sürekli dile getirdiği “Ak Parti bir dava partisidir. Burada ahde vefa çok önemlidir” iddiası gün gibi ortada. Özellikle Olağanüstü Kongre kararı alınmasından sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili bu söz sürekli kullanıldı ve dile pelesenk oldu. Bu konu bu kadar açık ifade edilirken İlçe binalarını afişlerle donatmak, binaları tabiri yerindeyse posterlerle donatılması ahde vefa değildir. Dava insanlığına da yakışmayan bir tavırdır.

Gerçi onlar da kendilerince haklı. Çünkü başarı namına bir şey ortaya koymayanlar, parti tabanında yerden yere vurulanlar, parti kulislerinde, “Kongre sonrası teşkilatlarda büyük revizyon yapılacak” dedikodusu sonrası bu sloganı atmayı çözüm olarak görmeleri normaldir. Ama unuttukları şey akıllı siyasetçilerin ilk kopardıkları kellelerin padişahım çok yaşacılar olduğu gerçeğidir. Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım da bu siyasetçilere en iyi örneklerden biridir.

Hatırlarsanız daha önce parti teşkilatlarında olan çok sayıda isim Ak Parti’de “Vefa”nın olmadığını dile getirmiş hatta bazıları “Partide Adalet ve Kalkınma sadece partinin adında var” diyerek yaşananlara isyan etmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.