Adil Kentler Derneği'nden hayvan hakları için proje!

Adil Kentler Derneği'nden hayvan hakları için proje!

Adil Kentler Derneği “Hayvan Hakları için Harekete Geçiyoruz” sloganıyla yola çıktığı projesi kapsamında 26 Ekim Salı günü İzmir Tarihi Havagazı fabrikasında bir “Diyalog Toplantısı” yapacak.

Adil Kentler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Veteriner Hekim Halis Özcan “Bizler Aynı Gökyüzünün altında yaşan farklı canlılarız sadece, ve bizler ortak yaşamı savunuyoruz, ortak yaşam döngüsünde yer alan sahipsiz bırakılmış sokak sakinleri başta olmak üzere doğada bizlerle bu dünyayı paylaşan tüm canlılar için adil bir yaşamın hak olduğuna inanıyoruz” dedi.

jelhqyrn-400x400.jpg

İzmir' in 4,5 milyon nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Özcan 450 bin civarında sokak hayvanı bulunduğu Adil Kentler Derneği olarak bu hayvanların da sahipsiz olmadıklarını, yaşam hakkının İzmirliler tarafından korunduğunu ortaya koymak istediklerini dile getirdi. Hayvan Hakları İzmir Yerel Eylem Planı kapsamında hayvan hakları, Uluslararası ve ulusal mevzuatın durum analizi, yerel yönetimleri hak temelli bakış ile besleme, barınma ve üreme gibi konuların da yer aldığını da dile getiren Halis Özcan yapacakları Diyalog Toplantısı ile İzmir'in adil bir kent oluşuna katkı sağlamak isteyen, şehrin öz evlatları ile bir araya gelmek istediklerini sözlerine ekledi.

Hayvan hakları savunucusu kurumların yanı sıra belediyelerden bürokratların da yoğun ilgi göstermesi beklenen toplantı sonucunda Hayvan Hakları İzmir Yerel Eylem Planı için gerçekçi adımlar atılması hedefleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.