Adil Müftüoğlu Hasretle Anıldı

Adil Müftüoğlu Hasretle Anıldı

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası’nı kurarak, 37 yıl başkanlığını yapan ve İzmir’in en iyi lokantalarından biri olan Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası’nı kente kazandıran Adil Müftüoğlu, ölümünün 4’üncü yılında hasretle anıldı. 

Adil Müftüoğlu Lokantası 3’üncü kuşak temsilcisi Alpay Okyay, dedesi Adil Müftüoğlu adına lokma döktürürken, Adil Müftüoğlu’nun anma törenine İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam ile çok sayıda Oda başkanı katıldı. “Adil Müftüoğlu’nun ölüm yıl dönümünde sevenleri ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Susam, “Adil ağabeyimiz, Anadolu’dan çıkıp gelip İzmir’de alnının teriyle, bilgisiyle Türkiye’nin saygın bir lokantacısı olmuş ve bununla kalmamış oda kurmuş, odayı en güçlü şekilde İzmir esnafına takdim etmiştir” diyerek kendisini şükranla andığını belirtti.

37 yıllık hizmet
Dedesi Adil Müftüoğlu’nun ülkesine büyük hizmetler verdiğini dile getiren Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası İşletmecisi Alpay Okyay ise, “Dedem, odanın 37 yıl başkanlığını yapmış, ülkesine hizmet etmiş bir işletmeciydi. Odanın kongrelerini portakal kasalarının arasında yaptığı zamanları anlatırdı. Birliğimizin kurumsallaşmasında büyük hizmetleri olmuştur. Kendisini saygı ve hürmetle anıyorum. Bir vefa örneği göstererek buraya gelen değerli oda başkanlarıma saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Merhum Adil Müftüoğlu’nun Türkiye’nin en iyi lokantacılarından biri olduğunu hatırlatan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Onursal Başkanı Mehmet Ali Susam,“Adil Müftüoğlu Kurduğu tüm dostluklarda sevgiyi, saygıyı ön planda tutmuş çok değerli bir ağabeyimizdi. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

“Allah ondan razı olsun”
Müftüoğlu ailesinin Adil Müftüoğlu Uğur Lokantasını başarılı bir şekilde işlettiğini ifade eden Susam, “Hem ahlak hem de vizyonel açıdan çok başarılı bir işletmecilik gerçekleştiriyorlar. Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası’nın son temsilcisi Alpay Okyay kardeşimizde dedesinin yolundan devam edip, hem lokantacılıkta hem de odasına hizmet etmekte çok çaba gösteriyor. Kendisi saygılı, başarılı ve efendi bir işletmeci. Teşkilatta bunlar çok güzel şeyler. Bizim Adil ağabeyimize söyleyecek tek şeyimiz var. Bu teşkilata büyük emek verdi. Allah ondan razı olsun” dedi.
Merhum Adil Müftüoğlu’nu anma törenine aynı zamanda, Konak Belediyesi Encümen Üyesi Kadir Erduran, Büfeciler ve Kantinciler Odası Başkanı Selahattin Arslan, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Yalçın Ata, Bornova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Akkaya, Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz, Mermerciler Odası Başkanı Tayfun Gelyan, Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Hulusi Demir, Berberler Odası Başkanı Şükrü Bilgin, Terziler Odası Başkanı Mevlüt Turun, Lokantacılar ve Gazinocular Odası eski Başkan Vekili Muhsin Gülgeze, Kahveciler Odası eski Başkanı Mustafa Ak ve Altınkapı Restoran zincirlerinin sahibi Levent Özesen de katıldı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.