Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası Michelin Michelin Rehberine girdi

Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası Michelin Michelin Rehberine girdi

İzmir’in en köklü lokantalarından biri olan 70. Yıllık Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası, Bib Gourmand kategorisinde Michelin Rehberine girmeyi başardı.

Dünyaca ünlü en önemli gastronomi organizasyonlarından biri olan Michelin Rehberi 2024 organizasyonu İstanbul Zorlu Center’da gerçekleşirken, Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası da dünyanın en iyi lokantaları arasında yerini aldı.

Dede Adil Müftüoğlu’nun kurduğu ve bugün üçüncü kuşak temsilcileri tarafından Türk mutfağını en iyi şekilde temsil etmeyi sürdüren Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası, bu başarısı ile İzmir’in adını da dünyaya duyurdu.

Balçova’da lezzet tutkunlarını ağırlayan Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası'nın 3. Kuşak İşletmecisi Alpay Okyay, dünyada gastronomi alanında büyük kabul gören Michelin Rehberi’ne girebilmenin, bu vesileyle ülkemizi, şehrimizi ve Geleneksel Türk Mutfağı'nı temsil edebilmenin kendilerini için gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.

whatsapp-image-2023-11-15-at-12-30-30-1.jpeg

Dedeleri Adil Müftüoğlu’nun yıllarca büyük bir emek ve özveri ile bu mesleği sürdürdüğünü ve kalite ve lezzetten taviz vermeden Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası’nı bir markaya dönüştürdüğünü dile getiren Okyay, “Dedem bana her zaman “Çıraklığını yapmadığın işin ustası ve patronu olamazsın” derdi. Yıllarca dedemin ve dayımın yanında, bu mesleğin her noktasında çıraklık yaptım. Daha sonra kardeşim Gökay Okyay Koç Üniversitesini bitirdi ve bana bu mesleği yapmak istediğini söyledi ve bende kardeşime aynı dedemin bana yaptığı gibi çıraklık yaptırarak bu mesleğe başlamasını sağladım. Şimdi Balçova'daki lokantamızda kız kardeşimiz Seray Ekinci ile üç kardeş hizmet veriyoruz. Bu emeklerimizin karşılığı olarak dünyaca ünlü Michelin Rehberine girmek ülkemizi, İzmir'imizi ve Geleneksel Türk Mutfağı'nı temsil edebilmek bizim için büyük bir mutluluk ve gurur” dedi.

En büyük hedeflerinin Geleneksel Türk Mutfağı’nı devam ettirebilmek ve 70 yıllık lokantalarını 4. Kuşağa teslim edip 100. yılı görmesini sağlayabilmek olduğuna işaret eden Okyay, şöyle konuştu; “Bizim meslek sevgi ve emek işidir ve büyük özveri ister. Malzemelerin satın alınmasından, yemeklerin pişirilmesine kadar, garsonlarımızın servisinden misafirlerimizin karşılanıp uğurlanmasına kadar her gün sil baştan büyük bir itina ile çalışmayı gerektirir. Biz bu mesleğin her noktasında bizzat kendimiz bulunuyoruz. İzmir'in en eski lokantalarından biri olarak Michelin Listesi’ne girmenin manevi yönü bizim için çok önemli. Bu Liste bize büyük bir sorumluluk yüklüyor. Bu bilinçle bundan sonra lezzet tutkunlarına daha iyisini sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.