"Adım Adım'' filmi Amerika ve Hindistan'da

"Adım Adım'' filmi Amerika ve Hindistan'da

Türkiye’de castını gerçek engelli bireylerin yaptığı ilk sinema filmi olan Adım Adım Hindistan’in en büyük film festivali Jagran Film Festivali’ne ve Amerika’da Indiewise Film Festivali’ne finalist olarak davet edildi.

Yönetmenliğini Sinan Uzun’un yaptığı, Büyük usta Haldun Dormen, Asuman Dabak, Yüksel İnan gibi çok değerli oyuncuların tamamen gönüllüce yer aldığı bu film aralarında Bora Acar Zöngür ve Memet Sefa Öztürk gibi baletlerin de olduğu ülkemizin gerçek engelli bireylerini biraraya getiren bir yapım.

6 Mayıs’ta ilk kez vizyona giren film malesef gişe izlenme sayısına takılıp yalnızca bir hafta içinde vizyondan kaldırılmış ve engellilere vaad edilen sözler de yerine getirilememişti.

Gözleri görmeyen ama notaları kalbinde duyarak müziğiyle yaşama tutunan Ayşen, yürüyemeyen ama dans edebilen Gökhan, Bora ve Can, down sendromlu diğer onlarca çocuk… Onlar bu hikayenin yalnızca görünen yüzü. Hepsinin ayrı ayrı mesajları var insanlara.

 “Yaşamak, hayata dört elle tutunmak demek değildir. Yaşamak hayata tüm hücrelerinle tutunmaktır.” diyen Gökhan...

“Bazen hayat istediğimiz gibi gitmeyebiliyor ama Tanrı bir şanssızlığın karşısında başka bir yetenek veriyor.” diyen AYŞEN...

“Bu dünyadaki işim bitti, öbür dünya için bir şeyler yapmak lazım. Günahlarımızı camilerde değil, sokaklarda, caddelerde, dışarıda gerçekleştiririz.” diyen CAN...

Şimdi Adım Adım için, adım adım yeni hayaller kurma zamanı, çünkü yeryüzüne saklanmış iyi insanların emeği dünyaya er ya da geç ışık yayar. Filmin yönetmenleri Sinan ve Pelin Uzun filmin adı gibi adım adım ilerleyen süreci için şöyle diyorlar: 

“Ülkemizdeki engelleri yıkmak isterken yine engellere takıldık ama dünya sineması bize kucak açtı. Bu iki güzel ülkede finalist olmak ve davet edilmek gurur verici.”

“ADIM ADIM”, adı gibi dünyayı aydınlatmaya, engelleri kaldırmaya başlayacak. 29 Eylül’de Hindistanda başlayacak festivalde film 17 gün boyunca Hindistan’ın tüm şehirlerinde vizyonda olacak. Aynı zamanda izlemek isteyenler için İzmir Karşıyaka’da yer alan Karşı Sanat, filmi özel gösterim olarak gruplara sunuyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.