Adliye Koridorlarından Sahnelere

Adliye Koridorlarından Sahnelere

İzmir Barosu’nun sanatçı avukatları hız kesmiyor

İzmir Barosu’nun sanatçı avukatları hız kesmiyor. Geçtiğimiz günlerde izleyici ile buluşan İzmir Barosu Türk Halk Müziği Korosu’ndan sonra bu kez de İzmir Barosu Türk Sanat Müziği Korosu İzmirli sanatseverlerle buluştu. Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, “Baromuz bünyesindeki sanatçı meslektaşlarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

Çalışmalarını Şef Oğuz Özvardar yönetiminde sürdüren İzmir Barosu Türk Sanat Müziği Korosu 19 Aralık 2017 günü İzmir Fuarı İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde bir konser gerçekleştirdi.

Koro Şefi Oğuz Özvardar’a bir plaket sunan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, “İzmir Barosu olarak mesleki anlamda çok yoğun olmalarına karşın aylardır bu konseri sizlere sunmak için hazırlanan huzurdaki meslektaşlarımız ve İzmir Barosu’ndaki tüm sanatçı meslektaşlarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

Gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Av. Aydın Özcan, ülkenin Kanun Hükmünde Kararnameler ve OHAL’le yönetilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade ederek  “derhal tam demokrasiye geçiş sağlanmalı ve TBMM asli görevine dönmelidir” dedi. “Gazete ve TV’lerde her gün daha da artan şiddete tanık oluyoruz” diyen Av. Aydın Özcan kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarıyla mücadele konusunda yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda önemli çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

İzmir Barosu bünyesinde kurulan Atatürk Araştırma Merkezi aracılığıyla Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine yönelik saldırıları takip ettiklerini ve yargıya taşıdıklarını ifade eden Av. Aydın Özcan, “İzmir Barosu olarak İzmir duruşu sergilemeye devam edeceğiz. İzmir’deki sivil toplum örgütleri ve İzmir halkıyla omuz omuza mücadele edeceğiz ve İzmir duruşunu Türkiye’ye örnek olarak göstereceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.