Adnan Oktar’ın kaçak yapılarına yıkım kararı çıktı

Adnan Oktar’ın kaçak yapılarına yıkım kararı çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeni Kandilli'deki kaçak yapılaşma için 176 bin lira para cezası kesti ve yıkım kararı aldı

Adnan Oktar grubunun yıllardır kullandığı Kandilli’deki villanın bulunduğu arazide onlarca kaçak yapı için yıkım kararı alındı.

Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre söz konusu arazide bulunan villa Mustafa Avni Cüre üzerine tapulu. Boğaziçi ön görünümünde yer almasına rağmen bugüne kadar Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri bölgeye girip detaylı bir çalışma yapamadı.

Ağaçlık alanda bulunan bir binanın 1986 yılında alınmış izin belgesi bulunuyor ancak, yıllar içinde araziye onlarca ek yapı inşa edildiği ortaya çıktı.


Adnan Oktar grubuna yapılan operasyonda kolluk kuvvetleri ve savcılığın çalışmalarının ardından İBB ekibi de bölgeye girerek kaçak yapı tespiti yapmıştı.

Kaçak yapıları tek tek belirleyerek tutanakla belgeleyen İBB, hazırlanan “Yapı Tatil Tutanağı”nı villanın giriş çıkış kapılarına asmıştı. Edinilen bilgiye göre dün toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeni kaçak yapılar için yıkım kararı ve 176 bin 269 lira cezası kararı aldı.

İŞTE O KAÇAKLAR

Kaçak yapıların detaylı krokisine yer verilen tutanağa göre, 1’den 23’e kadar farklı yapının bulunduğu arazide pek çok binanın kaçak durumda. Belgedeki bilgilere göre:

-A yapısına 7 ve 8 numaralı tek katlı kaçak yapılar eklendi.

-A yapısı dışında bunan 1 numaralı kata çıkış merdiveninin kaldırıldı.

-B yapısına 15 ve 18 numaralı tek kaçak yapılar, 16 ve 17 numaralı 2 katlı kaçak yapılar ve 14 numaralı kaçak platform (seyir terası) eklendi.

-B blokta rölöve projesindeki açık merdivenin yapıya dahil edildi.

-1-2-3-4-5-6-9-12-13-19-20-21-22 numaralı tek katlı yapıların kaçak olarak yapıldı.

-11 ve 23 numaralı 2 katlı yapılar ile 10 numaralı garaj ve tesisat odası kaçak olarak yapıldı.

Encümen tarafından alınan kararın ardından emniyet güçleri ile belediye ekiplerinin ilerleyen günlerde yıkım işlemi için Kandilli'deki araziye gitmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.