Adobe kullanıcıları için önemli uyarı!

Adobe kullanıcıları için önemli uyarı!

Adobe kullanıcıları eski Creative Cloud uygulamaları konusunda uyardı. Buna göre eski Adobe uygulamalarını kullanan kullanıcılara dava açılabilir.

Adobe, bazı eski Creative Cloud uygulamaları konusunda uyardı. Buna göre belli bir yıldan eski uygulamaları kullanan kullanıcıların lisansları geçerli sayılmayacak ve Adobe, kullanıcılara dava açabilecek. Etkilenen uygulamalar arasında Photoshop, Lightroom Classic, Premiere, Animate ve Media Director gibi popüler uygulamalar var. Bu olayın nedeninin ise Adobe ve Dolby arasındaki bir anlaşmazlık olduğu belirtiliyor.

Adobe, müşterilerine gönderdiği e-postada: “Kısa bir süre önce Creative Cloud uygulamalarının bazılarına destek vermeyi kestik. Sonuç olarak, artık bu uygulamaların kullanım lisansına sahip değilsiniz. Yetkinizin kaldırıldığı uygulamaları kullanmaya devam ederseniz, Adobe veya Dolby şirketleri size dava açma hakkına sahip olacaktır.” dedi.

Adobe, konudan etkilenen müşterilerin uygulamalarını son sürüme yükseltmesini öneriyor.  Raporu yayınlayan Apple Insider’a göre bu durum Adobe ve Dolby arasındaki bir anlaşmazlıktan kaynaklanıyor. Apple Insider yayınladığı raporda: “ Dolby şu an Adobe kullanıcılarına dava açıyor. Bunun nedeni ise Adobe’un bazı lisansları Dolby’den satın almış olması ve bu lisansların süresinin dolmuş olması. Adobe, bu lisansları artık yenilemek istemiyor.” dedi.

Belirtilenlere göre şu an hiç kimseye dava açılmış değil. Ancak Dolby’nin, kullanımların devam etmesi durumunda dava açabileceği raporda belirtiliyor. Bu nedenle kullanıcıların mutlaka son sürümü yüklemesi öneriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.