Adrozek isimli kötü amaçlı yazılım tarayıcıları hedef alıyor

Adrozek isimli kötü amaçlı yazılım tarayıcıları hedef alıyor

Yeni çıkan Adrozek isimli kötü amaçlı yazılım, internet tarayıcılarını hedef alıyor.

İnternetin yaygınlaşması ile, kötü amaçlı yazılımların sayısı ve çeşidi de artmaya devam ediyor. Bu kötü amaçlı yazılımları bazıları o kadar inandırıcı oluyor ki, bu konuda bilgi sahibi kişiler bile dolandırılmanın eşiğine gelebiliyor.

İnternet tarayıcıları pek çok kişi tarafından kullanıldığı için, kötü amaçlı kişilerin ilk hedef aldıkları yer olabiliyorlar.

Microsoft Defender Araştırma Ekibi, kötü niyetli kişiler için reklam geliri oluşturmak üzere en popüler internet tarayıcılarını hedefleyen yeni bir kötü amaçlı yazılım belirledi. Bu yazılım kullanıcı için zararsız görünse de yazılımın karmaşık davranışı, Windows cihazınızdaki verilere daha derin bir erişim elde edebilir. Microsoft tarafından yayınlanan blog yazısında, en popüler internet tarayıcılarının etkilendiği belirtildi.

Bu yazılımdan etkilenen tarayıcılar arasında ise Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge ve Yandex Browser yer alıyor. İlk olarak Mayıs ayında gözlemlenen ve Adrozek adı verilen kötü amaçlı yazılım, ortalama 17.300 URL barındıran yüzden fazla alan adı kullanıyor. Sadece beş ay içinde özellikle Avrupa, Güney Asya ve Güneydoğu Asya olmak üzere Dünya genelinde yüz binlerce Adrozek tespit edildi.

Yukarıdaki görselde görebileceğiniz gibi Adrozek, popüler arama sonuçlarında öne çıkıyor ve tıklamanız halinde kişisel bilgilerinizi dışarıya sızdırıyor. Adrozek’in özellikle Xbox gibi popüler arama sonuçlarında kendini göstermesi, birçok kişi için sorun oluşturuyor. Kötü amaçlı yazılım, tarayıcıya uzantı olarak ekleniyor ve belirli DLL dosyalarını değiştiriyor. Eğer sizin de arama sonuçlarınızda bu tarz reklama benzer sonuçlar çıkıyorsa, tarayıcınızı temiz bir şekilde kaldırıp yeniden yüklemeniz gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.