AFAD İl Müdürü'nden deprem açıklaması! Tarih verdi

AFAD İl Müdürü'nden deprem açıklaması! Tarih verdi

Milli Birlik Ve Düşünce Derneği Genel Merkezinde gerçekleştirilen konferansta AFAD Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş ile AFAD, deprem ve deprem farkındalığı hakkında konuştu. 

Deprem tarihi hakkında bilgi veren Hüseyin Kaşkaş, depremin her an olabileceğini, her daim hazırlıkta bulunmamız gerektiğini belirtti. Bir tek doğal afetin deprem olmadığını söyleyen Kaşkaş, her türlü afetin bilinmesinden bahsetti. 

Genel olarak binalara yerleşirken 2007 ve öncesi olan yapıtların deprem yönetmeliğine uygun olarak kontrolünün yapılması, tedbirlerin alınması gerektiğini, 2007 sonrası binalar için binaların deprem yönetmeliğine göre yapılmasının önemine değindi. 

Son olarak ise AFAD hakkında bilgiler veren Kaşkaş, isteyen bireylerin AFAD'ın resmi sitesinden üye olarak gönüllü olabileceğini ve gönüllülük kapsamında, temel afet bilinci, yangın tatbikatı, arama kurtarma, temel ilk yardımdan oluşan eğitimlerin verileceğini dile getirdi. 

Miili Birlik Ve Düşünce Derneği Sakarya İl Başkanı Hayati Özsipahi, AFAD’I yakından takipte olduklarını, dernek olarak çalışmalarını ve enerjilerini takdir ettiklerini, her daim kurumun yanında ve AFAD gönüllüsü olmaya hazır olduklarını belirtti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.