AFAD: Yer kabuğunda 400 km üzerinde bir yüzey kırığı oluştu

AFAD: Yer kabuğunda 400 km üzerinde bir yüzey kırığı oluştu

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depreme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

MEDYA EGE - Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerin ardından AFAD yeni açıklamalarda bulundu.

AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, iki depremden bu yana 3 bin 858 artçı deprem olduğunu yani her on beş dakikada bir hissedilen bir deprem yaşandığını dile getirdi.

Tatar şöyle konuştu; Bölgede artçı sarsıntı aktivitesi çok fazla. Şiddeti 5- 6 olan deprem sayısı 38. Öte yandan. Deprem 100 bin kilometrelik bir alanda meydana geldi. Bu birçok ülke yüzölçümünden büyük bir rakam."

deprem-2-1-001.jpg

Vatandaşları, hasarlı evlere girmemesi konusunda uyaran Tatar "Önemli bir husus, artçı sarsıntılar devam ediyor. Halan bölgede çok sayıda yıkılmamış ağır ya da orta hasarlı binalar var. Vatandaşlar bu binalardan uzak dursun. Hala arama kurtarma faaliyetleri bir yandan devam ediyor. Bu faaliyetlerin bittiği yerlerde enkaz kaldırma faaliyetleri sürüyor. Vatandaşlarımız görevlilere yardımcı olsun. Dikkat çekmek istediğim konu; şu anda bölgenin kimi yerlerinde yoğun kar yağışı var. Buralarda çığ tehlikesi olabilir. Vatandaşlarımız teyakkuz halinde olsun. Heyelan ve kaya düşmesi tehlikesi olan alanlar da var" dedi.

Tatar öte yandan, 2 deprem sonrasında yer kabuğunda 400 km üzerinde bir yüzey kırığı oluştuğunu da dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.