AFAD'dan su baskınlarına ilişkin açıklama

AFAD'dan su baskınlarına ilişkin açıklama

AFAD, Atatürk Mahallesi’nde mahsur kalan 35 kişi, Küçükdanişment köyünde 6 kişi ve Uzunköprü ilçesi merkezde 11 kişinin kurtarılarak güvenli bölgelere sevk edildiğini açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), tarafından yapılan Edirne ve Kırklareli'de meydana gelen yağışlar sonucunda oluşan sel ve su baskınlarına ilişkin açıklamada meydana gelen yağışlar sonrası 112 acil çağrı merkezine Edirne’den 130 ihbarın ulaştığı belirtildi.

AFAD açıklamasında “Yaşanan su baskınlarına, 1 AFAD ve 4 itfaiye ekibi, 5 kepçe, 1 vidanjör, 1 kuka, 1 kaza kırım aracı, 1 arama kurtarma aracı, 1 bot ile müdahale edilmiştir. Çöpköy’de bir araçta mahsur kalan vatandaşların güvenli bölgeye ulaşımı sağlanmıştır. Atatürk Mahallesi’nde mahsur kalan 35 kişi, Küçükdanişment köyünde 6 kişi, Uzunköprü ilçesi merkezde ise 11 kişi kurtarılarak güvenli bölgelere sevk edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

48566.jpg

Ömerbey köyünde mahsur kalan 10 büyükbaş ve 300 küçükbaşın hayvan iş makineleri ile güvenli bölgelere taşındığı aktarılırken, “Kırklareli’de AFAD eşgüdümünde, sağlık, itfaiye, belediye, jandarma ve emniyet birimleri çalışmalarını sürdürmektedir. Yağışların etkili olduğu Lüleburgaz ilçesinde Kırklareli AFAD İl Müdürlüğü eşgüdümünde gerekli tahliye ve temizlik çalışmaları yürütülmektedir” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.