Afgan gazeteci Saadat, tepkiler üzerine özür diledi

Afgan gazeteci Saadat, tepkiler üzerine özür diledi

Afgan gazeteci Sunatullah Saadat, YouTube'da yayınladığı bir video ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı ve Türkiye'deki kadınları yaşam biçimini öne sürerek hedef göstermişti. Saadat, bugün yeni bir video yayınlayarak özür diledi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın mülteciler için kullandığı ifadelere ilişkin yayınladığı videoda Başkan Özcan'a "Şerefsiz" diyen ve "Gece gündüze kadar göğüslerini göstererek para kazanan sizin gençleriniz değil mi? Göstereyim mi dünyada. 5 kuruş için 5 lira için 10 lira için hangi işleri yapmıyorlar. Google'a yaz, ne çıkıyor? Çıplak karılar çıkıyor. Bizim ülkemiz savaşla bozulmuşsa sizin ülkenizi kültürle bozmuşlar" diyerek Türk kadınını ve kadınların yaşam biçimini hedef gösteren Afgan gazeteci Sunatullah Saadat, sosyal medyada gelen tepkiler üzerine bir özür videosu yayınladı.

Saadat, özür videosunda "Ben Türkiye'de 1 sene yaşamışım ve Türkçe'yi de o kadar iyi bilmiyorum. Ben Tanju Özcan'ın haberini izledikten sonra çok duygulandım. Ben bir gazeteciyim kendi halkımı savunmak istedim. Biliyorsunuz bir insan duygulanınca saçma sapan şeyler de konuşur. Tanju bey halkın seçtiği bir adam, ondan da özür dilerim. Bütün Türk kadınlarından da özür dilerim ama kendiniz düşünün ben haklı olmasam da şimdi ben geldim Türk kadınlarına bir şey dedim bütün Türkiye ayağa kalktı. Nasıl bir belediye başkanı geliyor bütün Afganlara eğitimsiz, bilgisiz dilenci diye hitap ediyor. Onu da bir düşünün" ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.