Afrika’yı aydınlatmaya talibiz

Afrika’yı aydınlatmaya talibiz

Türk enerji sektörü Afrika pazarına açılıyor

Türk enerji sektörü Afrika pazarından daha fazla pay almayı hedefliyor. Enerjinin her alanında faaliyet gösteren firmaların üyesi olduğu Elektromekanik Sanayiciler Derneği, Güney Afrika İzmir Fahri Konsolosu ve Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın’dan Afrika’da enerji yatırımları ve imkanları hakkında bilgi aldı.

Taşkın, Elektromekanik Sanayiciler Derneği üyelerine yaptığı sunumda Afrika’nın artan enerji ihtiyacı ve enerji yatırım imkanları hakkında ülke ve kıta bazında önemli ayrıntıları paylaştı.

“Enerji bilgi birikimimiz Afrika’yı aydınlatır”

Türkiye olarak rüzgar, güneş, kömür, doğalgaz gibi kaynaklarla elektriği her şekilde üreten bir ülke olduklarını belirten Elektromekanik Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Koray Selçik,‘Türkiye’nin her gün artan enerji ihtiyacına rağmen enerji sektörü olarak özveriyle çalışıyoruz. Kaliteli yüksek gerilim hatları, dayanıklı ve güçlü trafolar sayesinde geçmişten gelen tecrübe ve bilgi birikimi ile ülkenin elektrik ağının sorunsuz bir şekilde işlemesinde yadsınamaz bir katkımız var. Afrika ile bu bilgi becerimizi, tecrübemizi nasıl paylaşırız, 55 Afrika ülkesinin ihtiyacı olan bu teknik bilgimizi ve yatırımcılarımızı oraya nasıl ulaştırırız, onun arayışındayız. Enerji alanında sektör olarak biriktirdiğimiz bilgi ve tecrübe tüm Afrika’yı aydınlatır. Bu toplantıda Tamer Taşkın’dan Afrika dinamikleri ve yatırım alanlarına dair bilgi aldık” dedi.

Gana, Tanzanya, Kenya ve Uganda

Afrika’nın enerji ihtiyacının her geçen gün arttığını belirten Tamer Taşkın, “Elektrik sektörünün temel enstrümanı trafo imalatı ve yüksek gerilim hattı yatırımı ciddi bilgi ve beceri gerektiren bir ürün. Afrika pazarına girmek isteyen elektrik üreticilerine kıta gerçekleri ve yatırım bölgeleri hakkında bilgilendirme yaptım. Umuyorum ki Türk müteahhitler ve malzeme üreticileri ile beraber Türkiye, Afrika’da yüksek gerilim, trafo kalemleri olmak üzere enerji alanında anahtar teslimi yatırımın öncüsü olur” diye konuştu.

Öte yandan politik istikrar endeksinin de ülkeleri değerlendirmekte kritik öneme sahip olduğunu belirten Taşkın, “Bu perspektife göre Gana, Tanzanya, Kenya ve Uganda en cazip ülkelerin başında geliyor. Kenya & Jeotermal ve Gana &Hidro seçenekleri cazip yatırım fırsatları sunarken güneş enerjisinin azalan maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda uzun vadede Kenya ve Gana’da güneş yatırımları ön plana çıkıyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.