AFRİKA’YI TÜRKLER FETHEDECEK

AFRİKA’YI TÜRKLER FETHEDECEK

Ege Bölgesi’ne faydalı olmak isteyen Africa Trade Center (Afrika Ticaret Merkezi) ATC Kurucusu ve CEO’su Süha Özkan, Afrika ülkelerinden üst düzey bürokratları İzmir’e davet ediyor.

Gambiya’dan gelen bakan ve üst düzey bakanları İzmir Fuarı’ının açılışına davet eden Özkan, heyetin belirttiği ihtiyaçlar doğrultusunda düzenlediği toplantılarla Afrika’da yatırım yapmak isteyen Türklerle toplantılar sağlıyor.

 

Gambiya’dan gelen Ticaret Bakanı Lamin Jobe, Ticaret Bakan’ı Yardımcısı Musu Ceesay, Maliye Bakanlığı’ndan Suwaibou Barry, İhracat Geliştirme Müdürü Carlos Gomez, Büyükelçi Yardımcısı Serinç Modou Njie ve Sekreter Isaiou Jobe’dan oluşan heyet Süha Özkan’ın girişimleriyle Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy ve İzmir Ticaret Odası Üyesi Er İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Eroğlu ile biraraya geldi.

 

Afrika’da yatırım yapmak isteyen Mehmet Aksoy ve Erol Eroğlu merak ettikleri konular hakkında Ticaret Bakanı Lamin Jobe tarafından bilgilendirildi. Gambiyalı heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy, “Türkiye’de sürdürülebilir balıkçılık yapabilmemiz için teknelerimizi okyanusa gönderirsek, denizlerimizdeki av baskısı azalır, stoklarımız çoğalır. Türkiye’deki balık, teknelerimize yeterli değil. Afrika’nın her yerinde balıkçılık yapabilecek kapasiteye sahip teknelerimiz var. Biz bu tür tekneleri yurt dışına okyanuslara gönderelim, denizlerimizdeki baskı azalsın, daha uzun süre balıkçılık yapalım amacımız bu. Moritanya’da yaklaşık kırk tane balıkçı teknemiz var ama biz istiyoruz ki diğer ülkelerde de balıkçılık yapalım. Bunu da ATC Kurucusu ve Gambiya Manisa Fahri Konsolosu Süha Özkan, ATC Başkan Yardımcısı Kristina Özkan ve ATC İstanbul Satış ve Pazarlama Müdürü Can Bayram sayesinde Gambiya Ticaret Bakanı ile bu görüşmeyi sağlıyoruz. Türk balıkçısı olarak Afrika’nın her tarafında Çinliler’in yaptığı gibi balıkçılık yapmak istiyoruz” dedi. İlk defa Türkiye’ye geldiğini ve bir haftadır Türkiye’de bulundunu söyleyen Gambiya Ticaret Bakanı Lamin Jobe ise, “Kendimizi evimizde gibi hissettik. Bir çok ülkeye göre daha modern bir ülkesiniz. Ülkeme dönünce Cumhurbaşkanı’na gideceğim ve kalbimdeki hisleri  ona anlatacağım. En kısa sürede sizleri bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 yaklaşık 3 yıldır Moritan’ya da avcılık yapan Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy’un yanı sıra dünyanın 36 ülkesinde Er İnşaat ve Zigana İnşaat olarak çevre düzenleme ve kent mobilyaları hizmeti veren İzmir Ticaret Odası Üyesi ve Er İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Eroğlu Eylül sonu Süha Özkan’la birlikte gidecekleri Gambiya’da görüşmeler neticesinde işbirliği anlaşması yapmayı planlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.