Afro Türkler ile Afro Almanlar buluştu

Afro Türkler ile Afro Almanlar buluştu

Afrikalılar Kültür ve Dayanışma Yardımlaşma Derneği Başkanı Şakir Doğuluer Medya Ege'yi ziyaret etti.

Derneğin kurucu başkanı Mustafa Olpak'ın vefatının ardından göreve gelen Afrikalılar Kültür ve Dayanışma Yardımlaşma Derneği Başkanı Şakir Doğuluer, Medya Ege'yi ziyaret etti. Çalışma ve projelerinden de bahseden Doğuluer, yakın zamanda gerçekleşen Afro Türkler ile Afro Almanlar'ın buluşmasında yaşanan sıkıntıları anlattı.

img_1263.jpg

3 sene boyunca Afro Almanlar'ın Türkiye'deki buluşmalara rahatlıkla gelebilmesinin ardından Afro Türkler'i de Almanya ya davet etmişlerdi. Ancak Almanya'nın Afro Türkler'e vize vermemesi dolayısıyla buluşma ileri bir tarihe ertelendi. 

img_1266.jpg

Mesafelerin engel olamadığı dayanışma sonrası ortak bir dergi çıkardıklarını belirten Şakir Doğuluer, önümüzdeki süreçte de bu ilişkilerin devam edeceğini ve Avrupa Birliği projelerinin de Türkiye'de uygulanacağını bildirdi.

Şakir Doğuluer ayrıca önümüzdeki süreçte Avrupa Birliği kaynaklı bir fon yardımıyla Afro Türk kadın ve erkeklerine, psikodrama dersleri ve eğitimi vereceklerini söyledi.

img_1261.jpg

Tiyatral eğitim anlamında da dernek üyelerine eğitim fırsatı vereceklerini belirten derneğe dünyaca ünlü kuaför Harun Cici de destek veriyor. Projelerin yönetilmesi konusunda Elif Cici, Duygu Öz, Beyhan Türkkollu da destek verdi. 

Şakir Doğuluer ayrıca üç yıldır Dana Bayramı sürecinde derneğe sponsor olan Konak Belediyesi'ne ve Başkan Sema Pekdaş'a da teşekkür etti. Önümüzdeki Mayıs ayında daha coşkulu bir Dana Bayramı kutlaması yapacaklarını da ifade etti. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.