Ağ güvenliği konularında etkin çözümler!

Ağ güvenliği konularında etkin çözümler!

2018 yılında İzmirli girişimci Atakan Atalar tarafından kurulan ve girişimleri başlangıç aşamasında keşfedip onları destekleyen Atanova Ventures, 2021’de iki exiti tamamladı.

Şirketin tohum aşamada olan girişimlere sunduğu destekler arasında; mentorluk, stratejik danışmanlık, melek yatırımcı ağlarını kullanma fırsatı bulunuyor. Şirket ayrıca; hukuki, finansal ve teknik konularda da girişimlere destek sunuyor. Erken aşama teknoloji girişimlerini öncelikli portföy olarak belirleyen Atanova Ventures, 2021 yılında iki exit tamamlayarak önemli bir başarıya imza attı. Söz konusu süreçte exit yapan ilk şirket LOKI olurken, global exit ise RemoteTeam ile gerçekleşti. Yaptığı iki exit ile dikkat çeken İzmir merkezli Atanova Ventures’ın 2021 yılındaki son yatırımı ise içerik pazaryeri girişimi olan Textoni.

İlk Exit LOKI

2017 yılında Ahmet Polat tarafından kurulan siber güvenlik şirketi LOKI, 2021 yılında exit haberiyle dikkatleri üzerine çekmişti.. Atanova Ventures’ın 2019’da yatırım yaptığı LOKI, internet ağlarını basit bir arayüzle güvenli hâle getirecek ürün geliştirme hedefiyle yolculuğuna başlamış, kazandığı deneyim ile birlikte siber güvenlik ve ağ yönetim platformuna dönüşmüştür.

Bilgisayar ve ağ güvenliği konularında etkin çözümler sunan LOKI, 2021 yılının Temmuz ayında tüm hisselerini Logo Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Tekbulut’a devrederek, satışını gerçekleştirdi.

unnamed-003.jpg

Atanova Ventures’dan Global Exit RemoteTeam

Girişimci Şahin Boydaş’ın kurucusu olduğu, uzaktan (remote) çalışan ekipler için geliştirilmiş personel yönetim platformu RemoteTeam, özellikle Amerika’da pandemi nedeniyle etkisi artan evden çalışma sisteminde öne çıkan şirketlerden biri oldu. Bu sayede uzaktan çalışma endüstrisinde söz sahibi olmayı başaran şirket, 2021 yılında Gusto tarafından satın alındı.

Gusto, 2011 yılında Edward Kim, Josh Reeves, Joshua Reeves ve Tom London tarafından San Francisco merkezli olarak kurulmuştur. Maaş ve insan kaynakları konularında dijital çözümler sunan şirket, 9,5 milyar dolar değerlemeye sahip. RemoteTeam, kurulmasının ardından iki yıl gibi çok kısa bir sürede Gusto’ya exit yaparak önemli bir başarı yakalamıştır.

Atanova Ventures’ın 2021 yılında LOKI’den sonra ikinci exit yapan şirketinin RemoteTeam olduğunu belirten Atalar, “2021, pandeminin etkisini yaşama devam ettiğimiz bir yıl olsa da teknoloji girişimleri farklarını ortaya koymaya devam etti. Değişen kullanım alışkanlıkları ve yeni normaller, farklı teknoloji girişimlerinin gelişmesine olanak sağlayarak pandemi boyunca devam eden değişim süreciyle ortaya çıkan çeşitli ihtiyaçlara cevap oldu.” dedi. Gelecekte de hem yerel hem de globalde teknoloji girişimlerine destek olmaya devam edeceklerinin altını çizen Atakan Atalar, sözlerine “Pazaryerleri, finansal teknolojiler, oyun, sağlık, enerji, vegan gıda, geri dönüşüm ve sosyal girişim alanlarında iş fikri olup, bu iş fikrini belirli aşamaya getirmiş olan tüm girişimciler bize ulaşabilir.” diye devam etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.