AGD’den Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına tepki

AGD’den Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına tepki

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'da Cuma namazını yasaklamasını protesto etmek için Konak Meydanı'nda toplandı

Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şube üyeleri, sabahın ilk saatlerinde Konak Camii’nde buluştu. İsrail’in Mescid-i Aksa’da Cuma namazı yasağını protesto amacıyla toplanan kalabalık, kılınan sabah namazının ardından AGD bayrakları ve "Kudüs için kıyam" yazılı pankartla Konak Meydanı'nda bir araya geldi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan AGD İzmir Şube Başkanı Fatih Yılmaz, terör örgütü İsrail’in Mescid-i Aksa ile ilgili Müslümanları kışkırtmaya yönelik yaklaşımları sürdürdüğünü ve Filistin’de kan dökmekten asla imtina etmediğini söyledi. İsrail’in tüm kutsal değerlere saldırarak Filistinli Müslümanları çileden çıkardığına dikkat çeken Yılmaz, “Siyonist İsrail’in bu küstahça davranışlarının kaynağı Batı’dan aldığı cesarettir. Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği, İsrail’in her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek olmaktadır. İslam coğrafyasının parçalanmışlığı, başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerindeki hükümetlerin Batı ile olan ilişkileri de İsrail’i cesaretlendirmektedir. Şunu tüm dünya bilmeli ki Müslümanların Yahudi düşmanlığı yoktur. Ancak işgalci İsrail’in varlığı ve sapkın Siyonizm düşüncesi kabul edilemez.” dedi. 

Fatih Yılmaz bölgedeki etnik kavgaların, mezhep savaşlarının ve tüm terör olaylarının kışkırtıcısının İsrail olduğunu savunarak, İsrail var olduğu müddetçe coğrafyanın barış ve huzura kavuşmasının mümkün olmadığını kaydetti. “İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın işgali kabul edilemez. Kudüs’ün işgali kabul edilemez. Filistin topraklarının işgali kabul edilemez. Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail’in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması en aşağılık bir davranıştır. Bir ırkın üstünlüğünü ve seçilmişliğini iddia eden Siyonizm’in insanlığa getireceği ancak ve ancak köle düzenidir.” şeklinde konuşan Yılmaz, bölgeye barış ve huzurun gelmesinin tek yolunun Kudüs’ün tekrar Müslümanlarca idare olunmasından geçtiğini vurguladı. 

AGD üyeleri basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.