Ağız Kokusu Önemli Sorunların İşaret Ediyor Olabilir

Ağız Kokusu Önemli Sorunların İşaret Ediyor Olabilir

Ağız kokusu çok büyük sorunların işareti olabilir.

Toplumların %30’lara varan oranında görülebilen sağlık problemlerinden ağız kokusu; eşler arasında sorunlara yol açabildiğin gibi,..
Uzmanlardan uyarı ağız kokusu önemli sorunlara yol açabilir 

Toplumların %30’lara varan oranında görülebilen sağlık problemlerinden ağız kokusu; eşler arasında sorunlara yol açabildiğin gibi, özgüven hatta iş kaybına bile neden olabilmesi nedeniyle tedavisi ihmal edilmemesi gereken bir rahatsızlıktır.

Ağız kokusunun nedenlerinden birincisi ağız içi kaynaklı dile yerleşen bakteriler, diş çürükleri, diş iltihaplarıdır. Diğer neden ise ağız dışı midede bulunabilen ‘helikobakter pilori’, amonyak birikimine neden olan hastalıklar, kulak burun boğaz hastalıkları, şeker hastalığı, sindirim sitemi hastalıklar, karaciğer yetmezliği gibi hastalıklar da ağız kokusunun kaynağı olabilmektedir.

Ağız kokusu tedavi edilmediği durumlarda toplumdan dışlanma, aile içi geçimsizlik, iş hayatında olumsuzlukların baş aktörü olabilmektedir.

Kişilerde bu rahatsızlığa neden olan faktörlerin tespiti diş hekimliklerinde tespit edilebilmekte ve büyük sıklıkla diş ve bademciklerle alakalı olduğu görülmektedir.

Tedavisi diş hekimleri ile birlikte kulak burun boğaz hekimleri tarafından yapılabilen ağız kokusu tedavisi sonrası kişinin yaşam kalitesi ve iş hayatındaki başarısı artacaktır.

Ağız kokusu başlı başına diğer insanların kaçınma sebebi olabilmekte, ağzı kokan doktora, kuaföre, berbere gidilmeyeceği gibi bir adım bile yaklaşınca rahatsızlık verebilmekte bazen odalarına bile girilememekte hal böyle olunca da söz konusu kişiler psikolojik bunalıma girebilmekte, iş, aile hayatlarında onarılamaz geri dönüşü olmayan hasarlara dahi yol açabilmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.