Ağlayan Kaya, şimdi kan ağlıyor!

Ağlayan Kaya, şimdi kan ağlıyor!

Manisa'nın Çaybaşı Mahallesi'nde bulunan uluslararası bir üne sahip olan Ağlayan Kaya'nın bu günlerde hem kendisinin hemde görmeye gelenlerin içi kan ağlamakta.

Medya Ege Özel

Çaybaşı Mahallesi'nde bulunan Ağlayan Kaya, efsanesi ile adını dünyaya duyurdu.

whatsapp-image-2017-10-13-at-12.22.04.jpeg

Efsaneye göre; Spil Dağı yakınlarında yaşayan ve Tantalos'un kızı olan Niobe'nin 12 çocuğu olmuştur. Bununla sürekli övünen Niobe, Zeus'un eşi olan Leto'nun iki çocuğu olduğu için her fırsatta kendisinin çok çocuğu olduğunu dile getirmiştir. Bu durum Tanrıça Leto'yu çok sinirlendirir ve çocukları olan Artemis ile Apollon'u çağırıp Niobe'ye ceza vermelerini söyler. Apollon ve Artemis oklarıyla Niobe'nin tüm çocuklarını öldürür. Niobe çocuklarının ölümünden sonra günlerce ağlar, Tanrı Zeus, Niobe'ye acır ve onu Spil Dağı'nın eteklerinde taşa çevirir. Ağlayan Kaya efsanesi böyledir. 

whatsapp-image-2017-10-13-at-12.21.18.jpeg

Ama bu dünyaya nam salmış efsanelere konu olmuş Ağlayan Kaya (Niobe), şu anda bakımsızlıktan viran bir durumda. Belediyelerin kendi ilçelerine dahil etmek için uğraştıkları Niobe'de çevre kırık şişeler, çöpler, yakılan ateş kalıntıları ile dolu.

whatsapp-image-2017-10-13-at-12.22.11.jpeg

Ailecek ziyaret edilemeyecek durumda olan bu muhteşem yer tarumar edilmiş bir halde.

whatsapp-image-2017-10-13-at-12.21.24.jpeg
Yerler de içki şişeleri, sigara izmaritleri olan mekanda bulunan elektirik panosu bile burayan gelen vatandaşlar için tehlike saçmakta. 

whatsapp-image-2017-10-13-at-12.22.07.jpeg
Manisa'nın dünyaya açılan kapısı olabilecek konumdaki bu güzel Niobe, Manisa Büyükşehir  Belediyesi'nin sınırları içinde ama bakımına, temizliğine ve tanıtımına hiç önem verilmediği için şimdi gerçekten ağlayan bir kaya! 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum