Agora Lions Kulübü yüz sakız fidanına can verdi

Agora Lions Kulübü yüz sakız fidanına can verdi

Agora Lions kulübü, Ege Orman Vakfı işbirliği ile Çeşme-Çiftlikköy ağaçlandırma sahasında 100 sakız fidanına hayat verdi.

Ağaçlandırma sahasında  Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk ,Agora Lions Kulübü Başkanı Nurcihan Orhun, 2017-2018 Dönem Başkanı Bahire İlgüy ve Kulüp  üyelerinin katılımı ile fidan dikim töreni düzenlendi. 

Törende konuşan Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk, ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öztürk, ''Sahada bulunan sakız fidanlarının  5 yıl boyunca damlama sulama sistemleri ile bakımları yapılacak. 7 yılda fidan bakımları devam edecek. Süreklilik anlamında Lionslar daha bir gönül verdi sakıza.  Farklı farklı hikayelerle farklı farklı korular oluştu. Katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Agora Lions Kulübü 2017-2018 Dönem Başkanı Bahire İlgüy  ''Çevre konusu çok önemli. Bizim Lionistik programımızın en başında geliyor. Geçen dönem başkanı bendim. Bu dönem başkanımla beraber ortaklaşa miras proje olarak kabul ederek her yıl bir sakız korusu  oluşturmaya karar verdik. Geçen sene bir koru bu sene bir koru inşallah her yıl miras proje olarak devam edecek.'' dedi.    

Konuşmaların ardından Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk, doğaya katkılarından dolayı teşekkür ederek Agora Lions Kulübü Başkanı Nurcihan Orhun ve  2017-2018 Dönem Başkanı Bahire İlgüy’e plaket takdim etti. Son olarak sembolik olarak bir  sakız fidanı  toprakla buluşturuldu.  

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.