Agora Sohbetleri'nde konuk Cemile Aydın

Agora Sohbetleri'nde konuk Cemile Aydın

Pilates Eğitmeni Cemile Aydın,”Pilatesin Fizyolojik Etkilerini tüm ayrıntılarıyla gelen ziyaretçilere anlattı.

 

Her hafta birbirinden ilgi çekici konuları ve alanında uzman konukları ziyaretçileriyle buluşturmaya devam eden Agora Sohbetleri ve Kadınlar Kulübünün 25 Kasım Cuma günü konuğu Pilates Eğitmeni Cemile Aydın oldu. Pilates Eğitmeni Cemile Aydın,”Pilatesin Fizyolojik Etkilerini tüm ayrıntılarıyla gelen ziyaretçilere anlattı.

Sağlıklı Bir Beden İçin Pilates

Pilates yirminci yüzyılın başlarında Joseph Hubert Pilates tarafından geliştirilmiş fiziksel fitness sistemidir. Pilates zihnin kasları üzerindeki kullanımını desteklediği için Contrology (Kontrol bilimi) olarak adlandı. Pilates, bedenin dengeli tutulmasına yardımcı olan ve omurgayı desteklemekte önemli işlevi olan temel kaslar üzerine yoğunlaşılan bir egzersiz programıdır. Pilates, kasların şişkinleşmeden uzun ve zarif biçimlenerek güçlenmesine,  zihin-beden koordinasyonunu sağlanmasına, stres seviyesini düşmesine, enerji hissinin artmasına, doğru duruş hizasının sağlamasına, daha güçlü ve esnek bir omurgaya, sırt ağrılarında azalma veya tamamen rahatlamaya yardımcı olmaktadır.

25 Kasım Cuma günü saat 16:00’da A Blok etkinlik alanında gerçekleşen etkinlikte Pilates Eğitmeni Cemile Aydın; pilatesin, özellikle gelişim çağındaki bireylerin boylarının uzamasına yardımcı olduğunu, kemikleri güçlendirdiğini, vücudun dik bir şekilde durmasını sağladığını belirtti. Aydın, pilatesin vücutta oluşan kas ve kemik ağrıları üzerinde de olumlu etkileri bulunduğunu rahat ve daha doğru nefes almak için pilatesin çok faydalı olduğunu, endokrin sisteminin ve hormonların düzenli çalışmasını sağladığını dile getirerek  Agora Sohbetleri ziyaretçilerini aydınlattı.

Agora Alışveriş Merkezi İcra Kurulu Başkanı Hasan Noyan, farkındalık yaratarak, sağlıklı yaşamı desteklemek ve teşvik etmek adına birçok etkinlik düzenlediklerini belirterek, Aralık ayında da Agora Sohbetlerinde yeni yıla özel konukları ziyaretçilerle buluşturacaklarını dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.