Agora Sohbetlerinde Yeni Yıl ve Yeni İlişkiler Konuşuldu

Agora Sohbetlerinde Yeni Yıl ve Yeni İlişkiler Konuşuldu

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2016 yılında birbirinden değerli konukları ağırlayan Agora Alışveriş Merkezi, yılın son Cuma’sı Agora Sohbetlerinde Psikolog Berk Karaoğlu’ nu ağırladı. 

30 Aralık Cuma günü saat 16.00 da A blok etkinlik alanında gerçekleşen sohbette Berk Karaoğlu Kadın&Erkek ilişkilerine değinirken konuya psikolojik açıdan yaklaşarak çiftlerin birbirlerine nasıl davranmaları gerektiğini ve ayrılık psikolojisini anlattı.

PSİKOLOG GÖZÜYLE AYRILIK PSİKOLOJİSİ

Berk Karaoğlu ayrılık psikolojisinde üzüntü, hayal kırıklığı, öfke, kaygı, korku, kızgınlık her duygunun ayrı ayrı görülebildiğini hatta hepsini bazen birlikte bile görülebilir olduğunu dile getirdi. Daha sonra psikolojinin babası sayılan Sigmund Freud’un  depresyonu tanımlarken anlattıklarını şu sözlerle ziyaretçilere aktardı; değer verilen, yatırım yapılan nesnelerin kaybı sonrasında yaşanan yas sürecidir. Ayrılık bir vazgeçiş, bir kayıptır ve tabiki de duygu yoğunluklarımız olacak. Kendinize şaşarsınız, 1 saat önce ne hissederken şimdi ne hissediyorum diye çünkü bir taraftan geçmiş, bir taraftan şimdiki zaman , bir taraftan ise geleceğin hesabını yaparken buluruz kendimizi.
Karaoğlu ilişkilerde çiftlerin birbirini dinlememelerinden dolayı çıkan problemlere değinirken bir taraftan da erkeklerin her zaman sade düşündüğünü kadınların ise probleminin   dinlenilmemek olduğunu sözlerine ekledi.

BOŞANMALAR VE ÇOCUK
Berk Karaoğlu günümüzde özellikle bayanlarında maddi özgürlüklerinin elinde olmasıyla boşanmalar sıklıkla meydana gelmekte olduğunu ve çocukların bu hikâyeden en çok etkilenen masum kahramanlar olduğunu ziyaretçilere anlatırken, çocuğun yaşı, cinsiyeti, ailenin tutumu ve çevresel faktörlerin bu süreçte çocuğun gelişimini olumsuz etkileyebildiğini dile getirdi. Bu yüzden Psikolog Berk Karaoğlu Çocuklar için geçen sıkıntılı dönemde psikolojik danışma hizmeti almalarını ailelere önerdi.
 
Agora Alışveriş Merkezi İcra Kurulu Başkanı Hasan Noyan, Agora Sohbetlerinin ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi ile takip edildiğini, hayata dair birçok konunun ve alanlarında uzman konuklarını 2017 yılında da  Agora Sohbetleri ziyaretçileriyle buluşturmaya devam edeceklerini dile getirerek, 2017 yılında İzmirlilerin dileklerinin gerçekleştiği sağlık ve huzur dolu bir yıl olmasını temenni etti. 


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.