Agora'da Aklı Yogayla Kontrol Etmenin Yolları Konuşuldu

Agora'da Aklı Yogayla Kontrol Etmenin Yolları Konuşuldu

Her hafta Cuma günü alanında uzman konukları ağırlayan Agora Sohbetleri bu hafta Yoga Eğitmeni Gülseren Alçı’yı ağırladı.

A blok aktivite alanında saat 16:00’da başlayan sohbette Yoga eğitmeni Gülseren Alçı “Yeni Yılda Aklı Kontrol Etmenin Yolları: Yoga ” konulu sohbeti ile Yoga’nın günlük yaşamdaki yararlarını izleyiciler ile paylaştı.

Sağlıklı Bir Beden İçin: Yoga
Yoga, kökeni Hindistan’a dayanan köklü bir felsefe, bir yaşam biçimidir. Amaç kişinin ruhsal ve bedensel yönden huzur bulmasıdır. Bu da her şeyden evvel kişinin kendini tanıması ile mümkün olacaktır. Yoga kişinin kendini tanıması hususunda en etkili yöntemlerden biridir. Yoga bir dini inanç değildir. Kişinin kendini derinlemesine tanıması ve bu sayede kendinden hareketle evrenin uyumunu yakalaması esasına dayanır. Kişi canlı cansız her şeye derin bir sevgi beslemeyi öğrenir. Bu da onun anlamsız acılarla yıpranmasını engeller.

9 Aralık Cuma günü saat 16:00’da A Blok etkinlik alanında gerçekleşen Agora Sohbetlerin’de  Yoga eğitmeni Gülseren Alçı; Yoga’nın akıl sağlığımızın huzuru olduğunu ve  kişinin yoga ile yaratıcılığını arttırabileceğinden bahsederken yoga’nın insanlar üzerinde duygusal olarak bir konuda da yoğunlaşma sağlayabileceğini belirtti. 
Alçı konuşmasında ‘’Yoga’da disiplin ve kontrol en önemli özelliklerdir.Nesnelere bağımlı yaşamak kişiyi tamamen mutsuz etmeye yarar o yüzden yoga sizi rahatlatır ve akıl sağlığınızın huzuru da Yoga’’ sözlerine ekledi.  Başarılı eğitmen daha sonra dinleyicilere nefes ve yoga egzersizleri yaptırarak yoga’nın en önemli maddesinin burundan nefes alıp vermek olduğunu uygulamalı olarak dinleyicilere gösterdi.

Agora Alışveriş Merkezi İcra Kurulu Başkanı Hasan Noyan, ‘’yeni yılda aklı kontrol etmenin yolları : Yoga’’  isimli söyleşisi ile Agora Sohbetlerine katılan Gülseren Alçı’ya teşekkür ederken 11 Aralık Pazar günü saat 15.00 de Ana Sponsorluğu ve Ev Sahipliğini üstlendikleri  Freestyle Football Türkiye Şampiyonası Final heyecanına ortak olmak için bütün İzmirlileri  Agora Alışveriş Merkezi’ne davet etti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.