AGORA'DA MODA RÜZGARLARI ESTİ!

AGORA'DA MODA RÜZGARLARI ESTİ!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Bölümü öğrencilerinin defilesi 22 Aralık Cuma günü Agora Alışveriş Merkezi’nde yapıldı.

Modanın dinamik adresi olan Agora Alışveriş Merkezi, İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliği ile “Defile 18”e ev sahipliği yaptı. 23 Aralık Cuma günü saat 18:00 ve 20:00 olmak üzere 2 set olarak gerçekleşen İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım bölümü öğrencilerinin defilesi ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Birbirinden özel tasarımların yer aldığı defilede 21 öğrencinin tasarladığı toplam 70 parça yer aldı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Bölümü öğrencilerinin tasarımlarına yine üniversitenin öğrencileri modellik yaptı. Agora Alışveriş Merkezi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliği ile bu yıl 5.’sinin düzenlendiği defilede Jörn Fröhlich’in PSA adını verdiği couture tasarımları da sergilendi.

Agora Alışveriş Merkezi yönetiminin, İzmir Ekonomi Üniversitesi mütevelli heyeti ve öğretim kadrosunun değerli katılımlarıyla gerçekleşen “Defile 18”e,  kreasyonları ve sunumları ile hayat veren öğrenci velileri ile basın mensuplarının da yoğun ilgisi yoğundu. İzmir Ticaret Odası Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Naciye Can Şımga Muğan da izleyiciler arasındaydı.  
 

“Defile 18” Ziyaretçileri Büyüledi!

Yeni yıl öncesi görsel bir şölenle tasarımların gösterildiği defile 22 Aralık Cuma günü Agora Alışveriş Merkezi A Blok Etkinlik Alanında moda severler ile buluştu. Defilede ilk olarak  İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröchlich’in yönlendirilmeleriyle 2. Sınıf öğrencilerinin tasarladığı 2017 sonbahar/ kış “Gömlek Koleksiyonu” yer aldı. Sonrasında ise 3. Sınıflar tarafından yürütülen “Kavramsal Yapısöküm” tasarımları Agora Alışveriş Merkezi ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu. Defile sonunda ise 4. Sınıf öğrencilerinin mezuniyet projeleri olarak sergiledikleri “Yeni Romantizm” koleksiyonu Agora Alışveriş Merkezi’ndeydi. Jörn Fröchlich, Başak Gürsoy, Elvan Özkavruk yönetiminde hazırlanan genç tasarımcılar modaya yön verdiler. 

Türkiye’nin ilk mankenlerinden ve mankenlik ajansı kurucusu olan Başak Gürsoy’un koreografisini hazırladığı defilede, öğrenciler podyumda yürüyerek tasarımları sergilediler. Görsel bir şölene dönüşen defile yoğun ilgi görürken, yetenekli öğrenciler izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Bu yıl Agora Alışveriş Merkezi’nde 5.’sinin gerçekleştiği defile için dönem başında okulda açılan seçmelere katılan öğrenciler, defile gününe kadar Başak Gürsoy’dan aldıkları eğitim ve profesyonel yönlendirmelerle mankenleri aratmadılar.
 
Her yıl geleneksel olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi yılsonu defilesine bu yıl da ev sahipliği yaparak gençlere destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Agora Alışveriş Merkezi Genel Müdür ve İcra Kurulu Başkanı Hasan Noyan; İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sn. Ekrem Demirtaş’a, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Naciye Can Şımga-Muğan’a, Güzel Sanatlar Ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun’a, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğretim görevlilerinden Elvan Özkavruk ve Jörn Fröhlich’e ,Koreografiden podyum tasarımına kadar her detayda emeği olan Başak Gürsoy’a ve defilede emeği geçen tüm çalışanlara ve genç tasarımcılara teşekkürlerini iletti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.