Ağrı kesici yerine artık sanal gerçeklik kullanıyorlar!

Ağrı kesici yerine artık sanal gerçeklik kullanıyorlar!

Sanal ve artırılmış gerçeklik yüzlerce farklı alanda kullanılıyor. Sağlık alanında ise cerrahların ameliyat tecrübesi kazanmasını sağlamak için kullanılan sanal gerçeklik teknolojisi, bu kez ağrı kesiciye alternatif olarak karşımıza çıktı.

Bir hastanenin acil servisine gitmek, henüz muayene veya tedavi bile olmadan birçok insanda strese neden olabiliyor. Bu nedenle ilaç kullanmadan hastaların rahatlamasını sağlamak isteyen üç öğrenci, çözümü sanal gerçeklikte buldu.

Sanal gerçeklik ağrı kesici ilaçlara alternatif oldu
 

Fransa’daki St Joseph’s Hastanesi’nde görev yapan üç lisansüstü öğrencisinin geliştirdiği sistemde, tedaviye gelen hastalara sanal gerçeklik gözlüğü veriliyor.

Bu sayede Japon zen bahçelerinden, karlı yamaçlara kadar uzanan bir doğa gezisine çıkan hastalar dikiş, yanık tedavisi ve omuz çıkığı gibi kolay ama ağrılı tedavilere karşı çok daha rahatlamış hale geliyorlar.
Acil servis şefi Olivier Ganansia, dikkati dağılan hastaların endişelerinin ortadan kalktığını ve bu sayede acıya karşı çok daha toleranslı hale geldiklerini belirtiyor.

Avustralya’nın Adelaide kentindeki bir üniversiteden 20 bin dolar ödül alan projenin, ikinci durağı Microsoft olacak. Bu proje ilerleyen günlerde ABD’nin Seattle şehrinde bulunan Microsoft genel merkezinde yetkililere sunulacak.

Bu proje henüz deneysel aşamada, ancak acil servis şefi sanal gerçekliğin 10 yıl içerisinde hastahanalerde standart hale geleceğini düşündüğünü belirtiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.