Ağrıda Bir Köy var Uzakta Halkı Perişanlık İçinde

Ağrıda Bir Köy var Uzakta Halkı Perişanlık İçinde

Ağrı Doğubayazıta bağlı Göksugüzel Köylülerin kaderi yaklaşık 8 yıl önce bir sel felaketi ile değişti.

2009 yılında Yaşanan sel felaketi sonrası devletin görevlendirdiği memurların gevşek çalışması ve sorumsuzlukları yüzünden 8 yıldır köylüler perişan bir yaşam sürüyorlar. Köyde kalanların heran evleri başlarına yıkılabilir. Göksugüzel Köyü Afet Bölgesi olamasına rağmen 2009 yılından beri Göksugüzel Köylüleri mağdur. Köyde Muhtarın evinin dışında tüm haneler yıkık ve çok riskli bir durumda. Köy halkının çoğu evlerinin çökmesiyle bölgeye yakın Iğdır ve Doğubayazıt'ta kirada yaşam mücadelesi vermekte köyde kalanlarda yaşam mücadelesi perişanlık içinde devam ediyor.
 
Göksu güzel köy sakinlerinden Yusuf bey gazetemize yaptığı açıklamada; Biz köylüler olarak 2009 da sel mağdur olduk. selde 60 hane zarar gördü bir kısım ev yıkılırken çoğuda  toprak evler olduğu için oturulamayacak duruma geldi. Ağrı valiliğine dilekçe ile başvurduk ağrı acil afete köyümüze memurlar keşfe geldi. Köyün zarar gören evleri yerine devlet konut yapacak diye bekliyorduk fakat köyün muhtarının yanlı ve yanlış bilgilendirmesi sonucu mağdur olduk. Kısacası köylülerimiz, muhtar ve eski acil afet memurlarının kurbanı oldu. Ağrı valiliğin bu haksızlığı ve mağduriyeti görmesin istiyoruz.dedi.Göksugüzel köyü sakinleri Muhtarın duyarsız olduğunuda dile getirirken, köylüler köyde çeşitli söylentiler oldu konutun çıktığı o dönemde bazı şahısların mütahitlerden kendilerine işi vermeleri karşılığında para istendiği bunun içinde dosyalarının kalbur altı edildiğini düşünüyorlar. Köyümüzde yolumuz yok suyumuz yok bir camii yaptırdık minaresi bile yok altına Kur'an kursu yaptırdık yarım, zaten köyümüzde imamımızda yok sadece Ramazan ayında bir aylığına bir imam gönderiyorlar. Mezarlık yerimizde sele maruz kalmıştı bir felaket daha olsa artık ölülerimizide sel alacak. Allah rızası için bizim sesimizi duyan yok mu diye feryat ettiler. buda yetmezmiş gibi devletin yapacağı konutlar ortada yok  Afetten sonra kendilerine 38 konutun çıktığını söyleyen köylüler bankaya 49 bin tl borçlandıklarını eyer konutların yapılmamsı halinde borçlarına karşı köylerininde ellerinden gideceğinden endişe ediyorlar.

AĞRIDABUGÜN olarak Ağrının idari ve mülki amirlerinin bizzat gidip köyü görmelerini istiyoruz. Kendi kontrollerindeki görevliler ile köyü eski haline getirilip köy halkının mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.