Ağrılılar Birliği'nden Joe Biden'e sert tepki

Ağrılılar Birliği'nden Joe Biden'e sert tepki

Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği, bir açıklama yayınlayarak ABD Başkanı Joe Biden'in 'sözde soykırım' açıklamalarını kınadı.

Biden'in kendi iç kamuoyunu şekillendirme iddiasında olan Ermeni diasporasına şirin görünme kaygısında olduğunun rahatlıkla anlaşılabildiğini söyleyen Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Genel Başkanı Mustafa Metin Yardımcı, "Ağrı ili Ermeni mezalimini birebir yaşamış vatan topraklarımızın başında gelmektedir. Ermeni zulmünü bizzat yaşayan bir coğrafyanın mensupları olarak Biden'in bu açıklaması bizler için yok hükmündedir. Kabul edilemezdir." dedi.

mustafa-metin-yardimci.jpg

Türkiye’yi sözde soykırım ile itham eden Amerika’nın tarihinin kara lekelerle dolu olduğunu, insan hakları ve özgürlükler konusunda siclinin hiç de iyi olmadığını söyleyen Genel Başkan Yardımcı, “Vietnam’da, Irak’ta ve Afganistan’da kirli tarihini oluşturan Amerika, kendi coğrafyasında da Kızılderililer’e soykırım uygulamıştır. Kendi utançlarıyla yüzleşmek yerine ülkemizi sözde soykırım yapmakla suçlayan Amerika, tamamen suçluluk psikolojisi yaşamaktadır.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.