Agrobest Grup'tan Sebze tohumlarına yatırım

Agrobest Grup'tan Sebze tohumlarına yatırım

Türkiye'de 236, ihracat yaptığı 17 ülkede ise toplam 383 adet olmak üzere 619 ruhsatı bulunan Agrobest Grup, bitki koruma sektöründen 2021 yılında 1 milyar TL ciro sağlarken, hibrit sebze tohumculuğuna 40 milyon dolar yatırım yaptı.

Agrobest Grup Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eroğlu, ülkemizde 800 milyon dolarlık bitki koruma pazarı içerisinde yüzde 10’un üzerinde pazar payı ile sektörün önde gelen firmaları arasında yer aldıklarını belirterek, “2021 yılında 1 milyar TL ciroya ulaştık. 20. yılımız olan 2022 ‘de ise yüzde 100 büyüme hedefliyoruz. 2016 yılında başladığımız Hibrit sebze tohumculuğuna yaptığımız yatırım tutarımız da 2022 yılı itibarıyla 40 milyon doları geçti.” dedi.

12 kişilik AR-GE ekibine sahip olduklarının altını çizen Eroğlu, “Her yıl ciromuzun yaklaşık yüzde 2'sini AR-GE'ye ayırıyoruz. Salihli fabrikamızda yaklaşık 1 milyon dolar yatırımla çok büyük bir AR-GE laboratuvarı kurduk. Yine Manisa Salihli'de 2021 yılının son günlerinde, Salihli O.S.B. fabrikamızdan hariç 72 dekara yayılmış bir tarım araştırma kampüsümüzün açılışını yaptık. 2019 yılında başlanan 80 bin ton kapasiteli Manisa-Salihli’deki yeni üretim tesisimizin de bu yılın sonunda üretime başlamasını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Tarım sektörünün hem yerli hem yabancı birçok oyuncunun ilgisini çeken bir sektör olduğunu da sözlerine ekleyen Eroğlu, şöyle devam etti:

Yatırım bütçemizi 200 milyon TL olarak belirledik

“2021 yılında AR-GE ve inovasyon, yeni ruhsat ve patentler ile yeni üretim hatlarına yaklaşık 180 milyon TL tutarında yatırımı tamamladık. 2022 yılında ise özellikle çalışanlarımız ve müşterilerimiz üzerindeki Covid-19'un etkilerini minimize etmek için dijitalleşme konusunun yoğunlukta olacağı yatırım bütçemizi yaklaşık 200 milyon TL olarak belirledik. Daha önce ortaklık amacıyla görüştüğümüz ve fikir alışverişine bulunduğumuz birçok uluslararası stratejik yatırımcı ve özel sermaye fon şirketi oldu. Doğru zaman geldiğinde şirketimizi global perspektife taşımak için gerekli adımları atmayı planlıyoruz.

faruk-eroglu-agrobest-grup-yon-krl-bsk.png

Özbekistan ve Kazakistan'da üretim tesisi kuracağız

Özellikle Covid-19 pandemisiyle oluşan tedarik sorunlarının önüne geçmek ve bulunduğumuz pazarlardaki müşterilerimize doğru zamanda ürünlerimizi teslim etmek için Özbekistan ve Kazakistan'da üretim tesisi kurma planlarımız var. Kimyasal ürünlerden biyolojik ürünlere geçiş konusuyla ilgili çalışmalara 2006'da başladık ve sektörün öncüsü olduk. Ayrıca bu yılın sonunda, Salihli'deki üretim tesisi yatırım kapsamımızda 52 bin metrekarelik alanda güneş enerji panelleri kurulumuyla temiz enerji kullanımında önemli bir adım atmayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra kurduğumuz modern atık arıtma tesisimizde atık yönetimimizi sürekli optimize ediyoruz.”

Agrobest Grup Hakkında: 2002 yılında kurularak halihazırda 3 kıtada 17 ülkeye 600’den fazla bitki koruma ürünü ruhsatıyla hizmet veren Agrobest Grup, Biyolojik bitki koruma ürünleri pazarında 2008 yılından itibaren araştırmalara başlamış olup, bu alanda dünya lideri STANES ile bir iş ortaklığı yapmıştır. Şu anda ürün portföyünde 6 mikrobiyolojik ve 1 botanik bitki koruma ürünü, 1 bitki büyüme düzenleyici ve 6 mikrobiyal gübre bulunmaktadır. 2014 yılında dünyanın en büyük bitki besleme şirketlerinden ABD merkezli BRANDT ile özel ortaklık anlaşması yapan grup, 22 ürün ile bitki besleme faaliyetlerine başlamıştır. Agrobest Grup, özgün Satış-Pazarlama ve Satış Sonrası Servis deneyimi ile bugünkü güçlü konumunu sürdürmeye devam etmektedir. Türkiye'nin her noktasında olduğu gibi Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Azerbaycan, Sudan, Ürdün, Suriye, Ukrayna, Rusya, Belarus, Mısır ve daha birçok ülkenin bitki koruma pazarına son derece deneyimli ekibiyle değer katmaktadır.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum