AGROEXPO, Fuar İzmir’de Kapılarını Açıyor

AGROEXPO, Fuar İzmir’de Kapılarını Açıyor

13. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 1 Şubat Perşembe günü Fuar İzmir’de açılıyor.

110 bin metrekare alanda 60 ülkeden 850 katılımcı, 2000’i aşkın marka ve yaklaşık 300 bin ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşecek olan Agroexpo, 4 Şubat Pazar akşamına kadar sürecek.


Fuarın ilk günü olan 1 Şubat Perşembe günü 10:30 – 11:30 saatleri arasında T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından  ‘’ Tarım 4.0 ve Tarımsal Ticaretin Geleceği’’ başlıklı bir panel düzenlenecek.


Ardından T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. Dr. Ahmet Eşref FAKIBABA ve 9 yabancı ülke bakanının teşrifleri ile Agroexpo ve Çok Uluslu Tarım İş Forumu’nun açılış töreni gerçekleşecek.  

TARIM BAKANLIĞI’NDAN “ÇOK ULUSLU TARIM İŞ FORUMU”
 

Organizasyonunu Orion Fuarcılık’ın üstlendiği İzmir Tarım Fuarı’nda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen Çok Uluslu Tarım İş Forumu, Türkiye tarihinde ilk kez gerçekleşecek olma özelliğini taşıyor. 
Çok Uluslu Tarım İş Forumu kapsamında dört gün boyunca 250 masada 2000’i aşkın yerli ve yabancı firmanın ikili görüşmeleri yapılacak ve ülkemizin t arım ticaretinin gelişiminde büyük adımlar atılacak. 


Tüm dünyadan tarım ve hayvancılık sektör temsilcilerini aynı çatı altında buluşturan İzmir Tarım ve Hayvancılık fuarı, onur konuğu olarak Sudan Tarım Bakanlığı ve Katar Çevre ve Şehircilik Tarım bakanlığını ağırlayacak. T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından davet edilen ülkeler arasında olan İrlanda, Kosova, Romanya, Sırbistan, Ürdün Rusya, Azerbaycan, ve Katar Bakanları’nın yanı sıra Sudan’dan da 2 bakan fuara katılım gösterecek.


EKONOMİ BAKANLIĞI’NDAN AGROEXPO’YA DESTEK 


Ekonomi Bakanlığı’nın destek verdiği Türkiye’deki dokuz fuar arasından biri olan Agroexpo’nun katılımcı firmaları, bakanlıktan stant katılım desteği alıyor. Ayrıca yine Ekonomi Bakanlığı’nın koordinasyonu ve Ege İhracatçılar Birliği’nin organizasyonu ile 31 Ocak  – 3 Şubat tarihleri arasında alım heyeti programı ve ikili görüşmeler gerçekleştirilecek. 


Orion Fuarcılık ev sahipliğinde ve Türkiye’nin en modern ve en büyük fuar alanında düzenlenen Agroexpo’da 4 holde; tarım makinaları, sera ve ekipmanları, tohum, fide – fidan, gübre, ilaç sanayi, sulama ve plastik sektörü, ambalaj, tarımsal enerji, hayvancılık, hayvancılık ekipmanları, süt ve et ürünleri, arıcılık sektörü, tarım makinaları, traktör veterinerlik hizmetleri ile daha birçok teknoloji kuruluşu yer alacak. 


Tarım ve hayvancılık sektörüne yenilikler getirecek ve tarımsal üretimin katma değer kazanmasına fayda sağlayacak çalışmalar, Türkiye’de ilk defa düzenlenecek olan toplantı, forum ve paneller de Agroexpo süresince ziyaretçilerin katılımını bekliyor olacak.


Fuarın ana teması kapsamında gerçekleşecek olan Tarım 4.0 Forumları, İzmir Ticaret Borsası ev sahipliği ile düzenlenen Agroexpo Süt ve Et Forumu,  2018 Model Traktör Lansmanı, İzmir İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından gerçekleştirilen Ağır Abiler Yarışıyor Boğa Yarışması ve Boğa Irk Tanıtımları, İzmir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen Genç Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması, Tarım Makinaları İnovasyon Sunumları, Koyun Keçi Güzellik Yarışması ve daha birçok etkinlik, Fuar İzmir D holünde oluşturulan 2.000 m²’lik etkinlik alanında katılımcı ve ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.


İzmir Tarım Fuarı’nı 1 Şubat Perşembe, 2 Şubat Cuma, 3 Şubat Cumartesi günleri 10:00 - 18:00, 4 Şubat Pazar günü ise 10:00 – 17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.