Agroexpo, rekor katılımla tamamlandı

Agroexpo, rekor katılımla tamamlandı

Tarım ve Hayvancılık sektörü temsilcilerinin yüzünü güldüren 17. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, pandemi koşullarına rağmen ziyaretçi akınına uğradı.

02-06 Şubat 2022 tarihleri arasında 90 ülkeden 1050 marka katılımcısı ile 398.536 ziyaretçiyi ağırlayan 17. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, yabancı alım heyetleri organizasyonları bu sene Agroexpo’ da ticari anlamda yaptıkları anlaşmalar ile unutulmaz bir sene yaşadı. Her sene olduğu gibi bu sene de birçok Bakan ve üst düzey profesyonel iş insanlarının ağırlandığı fuarın açılışı; Dr. Bekir Pakdemirli, Katar Devleti Belediye Bakanı Abdullah bin Abdulaziz bin Turki Al- Subaie, Kırgızistan Cumhuriyeti Yatırım Bakanı Nuradil Baıasov ve birçok kurumun başkan ve yöneticilerin katılımlarıyla gerçekleşti. Fuarın diğer günlerinde AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve birçok partinin il ve ilçe başkanları da fuar ziyaretlerinde bulundular.

agroexpo-turk-tarimini-dunya-tarimiyla-17-kez-bulusturacak-2.jpg

ALIM HEYETLERİ İLE YAPILAN TİCARİ ANLAŞMALAR REKOR SEVİYEDE

Sudan, Somali, Lübnan, Irak, Katar, Filistin, Mısır, Fas, Ürdün, Gürcistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Moritanya, Nijerya, Yunanistan, Cezayir, Nijer, Tunus, İspanya, Almanya ülkelerinden toplamda 164 yabancı firma temsilcisi ve yüzlerce Türk firma katılımcısı; Orion Fuarcılık A.Ş.’nin ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Ege İhracatçı Birlikleri’nin gerçekleştirdiği alım heyetleri ile rekor seviyede ticari anlaşmaya imza attılar.

3 gün süren ikili görüşmeler, 2 milyar doları geçkin bir iş hacmi gerçekleşmesine olanak sağlayarak sektöre adeta can suyu oldu. Dünya’nın dört bir yanından ziyarete gelen yabancı firma temsilcilerinden büyük ilgi gören fuar, aynı zamanda katılımcı firmalar tarafından da tam not aldı.

ETKİNLİKLER HEM ZİYARETÇİ HEM DE KATILIMCILARDAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İZKEB , AGRO TV, İzmir İl Tarım Müdürlüğü ve İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği tarafından birçok eğlenceli etkinliğin gerçekleştirildiği fuarda , Instagram ödül çekilişi de büyük ilgi gördü.

SPONSOR DESTEĞİ

Fuarın Sağlık destek sponsorluğunu Batıgöz Sağlık Grubu, dezenfektan sponsorluğunu Kersia ,medya sponsorluğunu ise Tarım Türk ve Agro Tv üstlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.