AGROEXPO SEKTÖR TOPLANTISI ÇEŞME’DE GERÇEKLEŞTİ

AGROEXPO SEKTÖR TOPLANTISI ÇEŞME’DE GERÇEKLEŞTİ

12. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın istişare toplantısı, 26 Kasım Cumartesi günü Çeşme Altınyunus Otel’de gerçekleşti.

 

Tarım sektörünün en önemli buluşması olarak nitelendirilen ve 19 – 22 Ocak 2017 tarihleri arasında Fuar İzmir Gaziemir’de düzenlenecek olan 12. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın istişare toplantısı, 26 Kasım Cumartesi günü Çeşme Altınyunus Otel’de gerçekleşti.  

Toplantıya; Hayvancılık Kooperatifi Merkez Birliği Başkanı Ahmet Ertürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, , Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Manisa İl Müdürü Metin Öztürk, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul Tugay, Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, İzmir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı İbrahim Erdallı, Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Rıza Posacı, Manisa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ahmet Akbuğa, Denizli Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hamdi Gemici, İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Muğla İlleri Ziraat Odası Başkanları ve sektör temsilcileri katıldı.

Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı İsmail Uğural’ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantının ilk oturumunda fuarla ilgili görüş ve öneriler değerlendirilirken, ikinci oturumda ise tarım sektörüyle ilgili önemli konular tartışıldı.

Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise en büyük dört tarım fuarı arasında yer alan 12. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık fuarını düzenliyor olmaktan büyük onur duyduğunu ve bu onuru başta Türk çiftçisi olmak üzere tüm tarım sektörü temsilcilerine borçlu olduğunu dile getirdi.  Firma olarak bugüne kadar “Bir Fuardan Daha Fazlası” vizyonuyla hareket edip en yeni gelişmeleri sektör profesyonellerine 25 yıllık tarım fuarcılığı farkındalığıyla sunmaya çalıştıklarını ifade eden Tan; İzmir Tarım Fuarı’nın bu alandaki en büyük ve en verimli ticari platform haline geldiğini belirtti.  A ve B hollerine ek olarak bu sene talep üzerine C holünü de ekleyen Agroexpo bitkisel üretim, hayvancılık, traktörler ve tarım makinaları bölümlerini % 40 büyüterek 90.000 m2’ de Avrupa’nın dört büyük arasına girdiğini de sözlerine ekledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal; “12. Uluslararası Tarım ve hayvancılık fuarının bu yıl daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi adına sektörü bir araya getirmek ve istişare etme fırsatı yakalamak çok önemli. Fuar her sene biraz daha büyüdü ve etkili oldu. Uluslararası boyuta ulaştı, katılımcı ve ziyaretçi rekoru kırıldı. 250 bin ziyaretçi çok ciddi bir rakam. Otellerde yer kalmadı, trafik tıkandı. 2017 fuarında daha da kapsamlı daha da önemli bir fuar geçireceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul Tugay; “İzmir herkesin bildiği üzere Türkiye için üretim alanları açısından önemli bir kent. Büyükşehir Belediyesi’nin de tarımsal alanda yaptığı çalışmalarla öncü bir kent olmaya devam ediyor ve bir marka haline geliyor. Orion Fuarcılık’ın düzenlediği tarım fuarı da bu markanın değerini arttırıyor. Emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

İsmail Uğural’ın Türkiye’nin tarımı en iyi bilen sanayicisi olarak takdim ettiği Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar ise sözlerine “Bölgemiz için bu kadar önemli olan bir konuyu gündemde tutup her sene biraz daha ileriye taşıdıkları için Orion Fuarcılığa teşekkür ediyorum. “ diye başladı.

Tarımın dünyanın geleceği olduğunu ifade eden Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyorük; “İzmir olarak tarım dendiğinde Türkiye’nin çok önündeyiz ancak en büyük sorunumuz pazarlama sorunu. Üretiyoruz ama satamıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsala verdiği önem ve yerelde kalkınma konusu Türkiye’ye ışık tutuyor. Hedefimiz İzmir’i gıdada ihracat merkezi yaparak Türkiye’nin lokomotifi olmak. Bu fuar ülkemizin gelişmesi ve ihracat yapan bir Türkiye yaratmak için bir basamak. Orion Fuarcılığı kutluyorum. “ diye konuştu.

Toplantıda yapılan görüş alışverişlerinde;  Agroexpo Uluslararası Fuar temasının ‘ Genç Çiftçiler’ olmasına ve genç çiftçilerle ilgili fuarda bir çok forum, etkinlik ve yarışmaların düzenlenmesine karar verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.