AGROEXPO’DA İKİ FORUM BİRDEN

AGROEXPO’DA İKİ FORUM BİRDEN

13. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı 3’üncü gününde sektörün önemli temsilcilerinin katılım gösterdiği Süt ve Et Forumu ve Tarım 4.0 Forumu 2. Oturumu ile damga vurdu.

D Holü Etkinlik Alanı’nda Bereket Medya Grubu Haber Müdürü ve Posta Gazetesi Tarım Yazarı Umut Özdil’in moderatörlüğünde gerçekleşen Agroexpo Süt ve Et Forumu’na SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Tezel, TürkiyemBir Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Karakuş, Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Arman, Türk Veteriner Hekimler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Umut Taşdemir, Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Muhittin Özder, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ömer Tömek, Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği Genel Sekreteri Mustafa Köroğlu, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı Ali İhsan Gezgin ve Et ve Süt Kurumu Denizli Kombina Müdürü Önder Alptekin katıldı.

Orion Fuarcılık ve İzmir Ticaret Borsası iş birliği ile gerçekleşen Agroexpo Süt ve Et Forumu’nda Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Prof Dr. Harun Raşit Uysal, Ege Üniversitesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Erdem Aykas ve İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi raportörlük görevini üstlendi. Süt, et ve kooperatif gibi tarım ve hayvancılık sektörünün önemli temsilcilerinin fikir ve görüşlerini dinleyicilerle paylaştığı forumda, forumun raportörlerinden İzmir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ferdan Çiftçi forum sonucunda bildirge yayınladı.

Agroexpo’nun 3. Gününde düzenlenen ve fuarın ana teması olan Tarım 4.0 Forumu’nun  2. Oturumu ise  C Holü Etkinlik Salonu’nda gerçekleşti. Hayvansal Üretimde Tarım 4.0 Uygulamaları, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Prof. Dr. Harun Raşit Uysal moderatör ve SETBİR Sayman Üyesi Dr. Nahit Yazıcıoğlu,  Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Doç. Dr. Cem Karagözlü, İZKEB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Civil, Gea Farm Satış Mühendisi Barış Ilgaz panelist olarak katıldı. Tarım 4.0 Forumu 2. Oturumu kapsamında işlenen Bitkisel Üretimde Tarım 4.0 Uygulaları’nın moderatörlüğü Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Prof. Dr. Gamze Saner tarafından yapılırken bitkisel üretim hakkında deneyimlerini ve görüşlerini dile getirmek üzere tarla.io kurucusu Kerem Erikçi, TABİT Kurucu Ortağı Tülin Akın ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör panelist olarak yer aldı. Tüm gün boyunca ilginin yoğun olduğu forumun 2. Oturumunda  düzenlenen son panel ise Tarımsal Mekanizasyonda Tarım 4.0 Uygulamaları oldu. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Doç. Dr. Arif Behiç Tekin’in moderatörlüğü ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Cengiz Akdeniz, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Prof. Dr. Erdem Aykas ve John Deere Ege Bölge Servis Müdürü Bülent Topçu panelist olarak forumda yer aldı.Böylelikle Agroexpo, bir gün içinde tarımın hem teknolojisini hem de ekonomik ve sektörel problem ve çözüm önerilerini ele alarak farkını ortaya koymuş oldu.

Tarım 4.0 Forumu 2. Oturumu ile eş zamanlı gerçekleşen İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin düzenlediği Kouun Keçi Güzellik Yarışması düzenlendi. Güzellikleri ile tüm izleyicilerin ve katılımcıların kalbini çalan koyun ve keçiler yarışma süresince keyifli anlar yaşattı.

Agroexpo Etkinlik taviminde yer alan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü ve Çiftçi TV tarafından ortaklaşa düzenlenen Tarım Makinaları İnovasyon Sunumları ile Agroexpo ziyaretçileri teknoloji ile ilgili bilgilerini tazeledi.

T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın düzenlediği Çok Uluslu Tarım İş Forumu’nun devam ettiği Agroexpo yarın ziyaretçilerine kapılarını kapıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.