Agroexpo'da Tarım Bakanları zirvesi

Agroexpo'da Tarım Bakanları zirvesi

Türkiye’nin en büyük tarım ve hayvancılık fuarı olan Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, bu yıl yine Avrupa’nın en büyük ilk dört tarım fuarı arasında olma özelliğini koruyor.

14. kez Fuar İzmir’de 7-10 Şubat 2019 tarihleri arasında 70 ülkeden 950 katılımcı 350.000 ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanan Agroexpo’da, T.C Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “2. Çok Uluslu Tarım İş Forumu” kapsamında “Bakanlar Zirvesi gerçekleştirilecek”.

“Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli önderliğinde düzenlenecek olan 2. Çok Uluslu Tarım İş Forumu ile 20 yabancı ülkenin Tarım Bakan ve heyetleri Agroexpo’da ağırlanacak. Forum kapsamında ilk gün fuar açılışından hemen sonra Bakanlar Zirvesi gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra Ticaret Bakanlığımız önderliğinde ve Ege İhracatçı Birlikleri organizasyonunda alım heyetleri programı ve ikili görüşmeler gerçekleştirilecektir” diye anlatan Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Irmak Tan, sözlerine şu şekilde devam etti; “Geçen yıl 11 ülke bakanı ve alım heyetleri katılımı ile 332.000 ziyaretçiyi ağırlayan Agroexpo,  500 milyon doların üzerinde bir iş hacmi yaratarak, Türkiye’nin en önemli uluslararası tarım sektörü buluşma noktası haline gelmişti. Bu yıl en büyük hedefimiz çıtayı daha yukarılara taşımak ve iş hacmini mümkün olduğu kadar yüksek rakamlara çıkartmak amacı ile Ortadoğu ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere alım heyeti organizasyonlarımıza daha fazla ağırlık veriyoruz. Çünkü bu fuar yalnızca Ege Bölgesi için değil, Türkiye ekonomisi için çok önemli bir fuar. Tabi ki buna bağlı olarak, turizm ve hizmet sektörleri açısından da önemini sürdürmekte.” 

TİCARET BAKANLIĞI’NDAN AGROEXPO’YA DESTEK 

Ticaret Bakanlığı’nın Türkiye’de destek verdiği uluslararası nitelikteki dokuz fuardan biri olan Agroexpo’da, kapasite raporu olan üretici firma katılımcıları, bakanlıktan stand katılım desteği de alabilecekler.

İLGİ ÇEKİCİ ETKİNLİKLER 

14.Agroexpo, 07-10 Şubat 2019 tarihlerinde, 2019 Model Traktör Lansmanı, Ağır Abiler Yarışıyor Boğa Yarışması, Genç Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması, Tarım Makinaları İnovasyon Sunumları, Koyun Keçi Güzellik Yarışması, Yoğurt Yeme Yarışması, Boğa Irk Tanıtımları gibi birçok ilgi çekici yarışma, etkinlik, seminer ve paneller ile yine sektöre damgasını vuracak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.