Agroexpo’nun onur konuğu Özbekistan oldu!

Agroexpo’nun onur konuğu Özbekistan oldu!

Orion Fuarcılık tarafından düzenlenecek olan 15. Agroexpo Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın büyük buluşmasına ilişkin danışma kurulu toplantısı İzmir Best Western Plus Otel’de gerçekleştirildi. 

Toplantıya İzmir İl Tarım Ve Orman Müdürü Musa Bakan, Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Tan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, Onbeş Kasım Kıbrıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Onay, İzmir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı İbrahim Erdallı, İzmir İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon Ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ali Ateş, İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Sinem Çelikten, İzmir Veteriner Hekimler Odası Genel Sekteri Dr. Ebru Tong, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Ayşegül Karakoyun Seçgin, S.S. Tire Süt Kooperatifliği Basın ve Yayın Müdürü Koray Hoylu ve sektör temsilcileri katıldı.

Hedef; 954 Katılımcı ve 360.000 Ziyaretçi 

Orion Fuarcılık adına Fatih Tan; Tarım ve hayvancılık alanında başarısını kanıtlayarak, önemli bir ihracat potansiyeli yakalayan İzmir’in, sektördeki son yeniliklerin sergileneceği Agroexpo ile Türkiye’nin dört bir yanından gelecek katılımcı ve ziyaretçilere ev sahipliği yapacağını ifade etti. Söz; “Siz değerli çözüm ortaklarımızla birlikte bu fuarın daha da büyümesi için çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. 110 bin metrekare kapalı alanda 75 ülkeden 954 katılımcı firma ile 360 bin ziyaretçinin hedeflendiği fuarımız, Avrupa’nın en büyük dört uluslararası tarım fuarından biri olma özelliğini de devam ettirecek. Bizler de Orion Fuarcılık olarak elbette bunun haklı gururunu sürdürüyor olacağız ve her yıl çıtayı daha da yükseltip, gelişerek büyüyeceğiz.’’ diye konuştu.  Bütçeyi genişlettik. Biz her zaman Türk çiftçimizin yanındayız. Onların yeri, dostluğu, müttefikliği bizim için çok başka. Biz Türk çiftçilerini hiç ihmal etmiyoruz. 2000 adet otobüs sayısından vazgeçmiyor ve 90 bin kişilik grubu otobüslerle İzmir’e getirebilmek için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odaları’ndan büyük destek alıyoruz. Belediye şehir içi otobüs sayısını arttırıyor ve İZFAŞ fuar alanında çok kaliteli hizmet veriyor" dedi. 

Orion Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Irmak Tan; “14. Agroexpo’da 70 ülkeden 854 katılımcı ve 337.240 ziyaretçi ağırladık ve Türkiye’de ilk kez Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Bakanlar Zirvesi gerçekleştirildi. Bu Bakanlar Zirvesi vesilesiyle 15 ülkenin bakanını ağırlayarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olduk. Bu sene Türkiye’de 2020 yılında Ticaret Bakanlığının destek onayı verdiği uluslararası tek tarım ve hayvancılık fuarıyız. 2000’i aşkın iş insanı arasında 600 milyon doların üzerinde iş hacmi gerçekleştirildi. Bu da tarım fuarları arasında bir rekordur. Artık ihracat yapmak istiyoruz. Türkiye ekonomisinde en büyük gündem ihracat. Bu konuda ciddi çalışmalarımız mevcut. 15.Agroexpo’da hedeflenen 75 ülkeden 360.000 ziyaretçi sayesinde 700 milyon doları aşkın iş hacmi yaratmayı hedefliyoruz. Bununla birlikte Orion Fuarcılık olarak Ticaret Bakanlığı’mızdan alım heyetleri ve yurtdışı tanıtımı için destek alıyoruz. Bunlara ek olarak 80’i aşkın ülkede acentalarımız buralarda gerekli tanıtımlarımızı gerçekleştiriyorlar. Bunun dışında bu sene Alım Heyetleri getirmeye ağırlık verdik. Bunu da yurtdışı kadrolarımızın ve acentalarmızın yoğun çalışmaları sayesinde gerçekleştiriyoruz. Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ile yapılan görüşmeler sonucunda bu sene Onur Konuğu Ülke çalışması gerçekleştirdik. Bu ülke büyük olasılıkla ÖZBEKİSTAN olacak. Özbekistan’ın ön plana çıkma nedeni; Bakanlıklar arası ilişkilerin çok kuvvetli olması ve diğer bir sebebi ise; anketler ve istatikler sonucu ihracat verilerine baktığımızda Özbekistan, teknoloji ve tarım makineleri dış ticaretinde ilk 3’de yer almaktadır" şeklinde konuştu.

Orion Fuarcılık Genel Müdürü Burak Tan ,” Bildiğiniz üzere fuarımızın 15.sini düzenliyoruz.İlk 10 yıl bu fuarı Kültürpark’taki 30.000 metrekarelik alanda düzenliyorduk ve son 5 senedir İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Türkiye’nin açık ara en büyük fuarı olan 337.000 metrekarelik tesiste düzenlenme şansı yakaladık. Diğer hollerimize ek olarak bu yıl yeni açtığımız D holünde Yöresel Ürünler ve Arıcılık Sektörü yer alacak. Bu holün ziyaretçilerden çok ciddi ilgi göreceğini umuyoruz. Bunların dışında çeşitli etkinliklerimiz ile de fuarımız göz kamaştıracak. Programlarımıza Tarım Orman İl Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen Çiftçiler Yarışıyor Bilgi Yarışması ile başlıyoruz. Bu seneki 2020 Model Traktör Lansmanlarımız içinde dünyanın en büyük traktörü de sergilenecek. 517 beygir gücünde olan traktörün çok ciddi bir şekilde ilgi çekeceğini düşünüyoruz.İzmir Kırmızı Etk Birliği tarafından gerçekleştirilen yarışmada 12 seçkin boğa arasından en ağır şampiyon seçilecek. Bunun dışında bu sene Koyun Keçi Güzellik Yarışması da yapılacak. Bu arada bütün bu etkinlikler Çiftçi Tv tarafından naklen yayınlanacak" açıklamasında bulundu.

Danışma Kurulu gündeminde fuarın ana teması tartışılırken, kırsalda kadına verilen önemin ön plana çıkarılması konusu ele alındı. İzmir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı İbrahim Erdallı ise, ”Sektörümüzde çiftçi kadınlara çok önemli görevler düşmekte. Ancak buna rağmen kadınımızın bizler için ne kadar önemli olduğunu anlatmakta güçlük çekiyoruz. Bu yıl gerçekleştirecek olduğumuz fuarımızın bir ana teması olmalı ve bu tema sayesinde çiftçi kadınımızı ön plana çıkartmalıyız. Kadınlar ön plana çıkarılmadığı taktirde sektörün bir ayağı topallayabilir. Yoksa çifçilerin kız çocukları da gelecekte geri planda kalmaya mahküm olacaklardır" dedi. 

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Musa Bakan,” Bizler Bakanlık olarak üniversitelerimizin bilgi ve deneyimlerinden faydalanıyoruz. Ege Üniversitesi ile çok keyifli projelerde birlite haraket ediyoruz ve birçok çalışmamızda İzmir Ticaret Borsasının, Ticaret Odalarının ve STK’ların büyük katkıları olmaktadır. İzmir’imizin medeni ve gelişmeye açık olmasının bir nedeni bu.Yine bu dinamiklerin İzmir’de gerçekleştirdiğimiz tarım fuarımıza farkındalık yaratan katkıları olmaktadır. Fuar İzmir ve ülkemiz ekonomisinin ciddi anlamda gelirini , bilgilenmesini arttıracak ve dünya ölçeğinde vizyonumuzun daha da genişlemesine vesile olacaktır. Bu nedenle ilk açıldığı yıldan itibaren fuarımızla ilgili her türlü katkıyı kuvvetlli bir şekilde yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Tarım fuarcılığı konusunda ülkemizin en eski ve en deneyimli şirketi olan Orion Fuarcılık ile çalışmak bizler için büyük bir şans" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.